Zadnji Blockbuster na svetu je uspešno preživel korona krizo

Podjetje Blockbuster je imelo vsekakor zanimivo zgodovino in njegovo poslovanje služi kot lep primer tega, kako znajo slabe odločitve in neprilagajanje trgu hitro na kolena spraviti tudi največja in na videz nepremagljiva podjetja.

Blockbuster je na višku slave leta 2004 zaposloval preko 83.000 ljudi in je imel po celem svetu odprtih več kot 9.000 trgovin. To so bili časi, ko so ljudje še hodili v fizične trgovine ter si izposojali filme na DVD-jih, seveda pa je šel čas naprej in danes te ancientne tehnologije nihče več ne uporablja. Pretočni servisi tipa Netflix so Blockbusterju ukradli velik del trga, in ker se je Blockbuster trmasto držal starega poslovanja, je leta 2010 razglasil bankrot.

Skoraj vse njegove trgovine je pokupila televizijska mreža Dish Network, ki je ime Blockbuster obdržala za razne licenčne sporazume, ki so jih lahko kupili privatniki. A tudi ti so zapirali trgovine in na koncu je ostala samo še ena fizična Blockbuster trgovina, ki jo najdemo v mestu Bend, ki se nahaja v Oregonu.

Te trgovine se je oprijel vzdevek The Last Blockbuster in vsem tegobam kljubuje že 20 let. Preživela je celo korona krizo in nihče od več kot ducat zaposlenih ni bil odpuščen in še naprej prejemajo plačo.

Trgovina se je na začetku koronavirusa za kratek čas zaprla, saj so se vsi obiskovali gnetli na enem mestu – tam, kjer so bili najnovejši naslovi. Direktorica podjetja Sandi Harding je videla, da tako ne bo šlo naprej, zato je trgovino zaprla in je ponujala samo še dostavo. Stranke so poklicale ter zaprosile za DVD in ona jim je film dostavila v priročno zapakirani vrečki.

Zdaj se je trgovina ponovno odprla in naenkrat v trgovino spušča po deset ljudi. Do Sandi je enkrat celo pristopila stranka in ji povedala, da je tako vesela, da so spet odprti, saj se ni mogla prisiliti zopet pregledati Netflix ponudbo.

Očitno je v tem novem, norem svetu prostor tudi za DVD-je, kar je čudovito. Sedaj pa moram samo še iz omare izvleči svoj zaprašeni DVD predvajalnik in preveriti, ali sploh še deluje. Zadnji Blockbuster je sedaj postal celo zanimiva turistična točka in ker denarja ni bilo dovolj, da bi obnovili trgovino, se obiskovali počutijo, kot da so stopili 10 let nazaj v času.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!