Družinski film Pan ima eno najbolj debilnih scen v zgodovini filmske industrije

Ne sprašujte me, za čim sem točno brskal po Redditu, ko sem naletel na temo te novice, saj se preprosto ne spomnim. Očitno sem bil preveč šokiran ob odkritju spodnje scene, da bi možgani lahko uspešno izvajali operacije in shranili podrobnosti tega šokantnega odkritja.

Če ste si morda leta 2015 ogledali film Pan, ki služi kot preddel Peter Pan dogodivščinam, potem ste zagotovo ob eni sceni gledali malce čudno in zbegano. Mogoče to ne velja za mlajše gledalce, a starejši ste zagotovo ob prvem nastopu kapitana Blackbearda, ki ga igra Hugh Jackman, bruhnili v smeh, ko ste slišali njegovo glasbeno spremljavo.

Scena se začne, ko se Peter na zračni ladji prvič pripelje v Neverland. Začudeno gleda okoli in spodaj vidi tisoče sužnjev in piratov, ki kopljejo v rudnikih za prahom vil. Peter izjavi neumno vprašanje: “Ali je to Kanada?”, medtem pa slišite bučno recitiranje ene hudo znane pesmi.

Gre za komad Smells Like Teen Spirit, grunge skupine Nirvana, ki je v devetdesetih kraljevala glasbenim lestvicam. Pevec skupine Kurt Cobain je leta 1994 pod vplivom drog naredil samomor, zato se te skupine in njene glasbe upravičeno drži precej resen sloves.

Zato praktično nikomur ne bi na konec pameti padlo, da bi njihov najbolj znan komad Smells Like Teen Spirit (ki ga je, mimogrede, Kurt sovražil iz dna duša) vključil v družinsko komedijo. Ne samo, da ga pojejo vsi pirati, na koncu ga odpoje še Blackbeard, ki želi s tem kadrom pokazati svojo slaboritnost, ampak vse skupaj izpade tako zelo nerodno in cringe, da mi še zdaj ni jasno, kako je ta zadeva prišla v finalno verzijo filma.

Režiser Joe Wright je po izidu filma pojasnil skrivnostne okoliščine te scene. Pesem prvotno ni bila v scenariju, saj bi moral samo Blackbeard vkorakati na ladjo in podati govor. A med snemanjem je snemalna ekipa priredila tabor sproščanja, kjer so se igralci malce podružili, Hugh pa je tako lahko spoznal druge pirate. Med tem druženjem se je enkrat na zvočnikih pojavila ta pesem, vsi so jo začeli prepevati in Hugh Jackmanu se je potem zdelo pametno to pesem vključiti v finalni produkt.

Na nek način sem prav vesel, da je bila zadeva izpeljana tako, kot je bila, saj je ta scena lep dokaz, zakaj je včasih dobro, da igralci preprosto igrajo, scenarij pa prepustijo bolj talentiranim osebam. Nič čudnega potem, da film drži na IMDbju katastrofalno nizko oceno 5,7.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime