EŠZS je povsem nova e-športna zveza Slovenije!

Naša spletna stran si že od začetka prizadeva delati na samo eni stvari: pojem igričarstva približati vsem prebivalcem te naše ljube dežele in jih spoznati s tem, da je igranje videoiger hobi, ki ni namenjen samo otročadi.

Za uresničitev tega cilja dnevno poročamo o novih novicah, delamo na recenzijah ter vsake toliko priredimo kakšen večji dogodek v nakupovalnih center, saj tako lahko gaming približamo vsakemu naključnemu “civilistu”, ki se sprehodi mimo štanta. Za širitev te naše vizije so takšni javni prostori veliko bolj priročni, kot pa da se skrivamo v kakšnih odročnih zaprtih prostorih, v katere povprečni Janez nikoli ne bi prostovoljno odkorakal.

Bomo v Sloveniji enkrat napolnili Stožice z e-šport turnirjem?

Zato podpiramo vsak takšen projekt, ki bi si prizadeval razgibati slovensko sceno in e-šport dvigniti na naslednjo raven. V veliko veselje nam je torej najaviti novo e-športno zvezo Slovenije EŠZS, ki si deli naša prizadevanja in ima hkrati tudi svoje ideje in unikatne cilje.

EŠZS si prizadeva doseči predvsem to, da bi v Sloveniji e-šport končno začeli obravnavati kot povsem legitimen šport. To bodo dosegli preko vzpostavljenega dialogom s pristojnimi uradnimi organi ter organizacijo raznih turnirjev in večjih tekmovanj.

Prizadevajo si tudi nuditi podporo klubom, organizatorjem manjših tekmovanj in potencialnim e-športnikom, ki so svojo pot šele začeli in ne vedo, kako in kam naprej. K temu sodi tudi izobraževanje sodnikov in uveljavljanje enega skupnega jezika, ki bo imel do potankosti razdelano te dni nekoliko zmedeno terminologijo.

Vse zainteresirane vabijo na svojo uradno stran, kjer se lahko tudi zapišete v njihovo bazo uporabnikov. Če želimo vladi prikazati, da je e-šport resna zadeva, potem potrebujemo dejanske igralce in številke, ki to tudi lahko dokažejo!

Z novo športno zvezo ne stojijo neki amaterji, ampak izurjeno osebje, s posluhom za igralce in za njihovo želje. O tem lahko pričamo tudi mi, saj smo z njimi sodelovali pri izpeljavi nedavnih Lockdown turnirjev, ki so dosegli rekordne številke glede obiskanosti in stavimo, da se bo stanje pri naslednjih dogodkih samo še izboljšalo.

Pomemben partner organizacije je tudi edini slovenski gaming bar StageOne, ki danes ponovno odpira svoja vrata in v svoj prenovljeni objem vabi vse igričarske navdušence. Najdete jih na Poljanski cesti 19a v Ljubljani, za več informacij pa obiščite njihovo uradno spletno stran.

Slovenija se je tako danes zbudila v nov dan e-športa in pravo veselje bo videti, kako se bo ta športna niša razvila čez naslednja leta. Če želite biti del prihodnosti, obiščite uradno spletno strani E-športne zveze Slovenije, ali pa se pridružite na njihov Discord strežnik oz. obiščite njihovo Facebook stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime