Microsoft bo prenehal ponujati 32-bitne Windows 10 operacijske sisteme

Čas za gre nezadržno naprej in tiktakajočo uro najbolj čutimo v sektorju računalniške opreme. Leto 2020 bo namreč zabeležilo konec obdobja 32-bitnih operacijskih sistemov, ki jih je dolga leta nudil Microsoft.

OEMi so te dni začeli dobivati dostop do zgodnje različice Windows 10 sistemov verzije 2004 in pod minimalnimi zahtevami se je znašla nova alineja. Od te inačice dalje bodo vsi OEM proizvajalci morali začeti uporabljati 64-bitne operacijske sisteme, saj Microsoft ne bo več ponujal 32-bitnih različic.

Če imate že naložena 32-bitna Okna, to ne pomeni, da bo vaš operacijski sistem nenadoma prenehal delovati, saj bo Microsoft še vedno ponujal posodobitve in popravke tudi v bodoče. Tako se vaše vsakdanje delo ne bo spremenilo, je pa sedaj že resen čas, da razmislite o nadgradnji. 64-bitna Okna prinašajo veliko prednosti, med drugim podporo za več kot 4 GB sistemskega pomnilnika ter boljšo optimizacijo ter hitrejše delovanje uporabniškega vmesnika.

Navadni uporabniki, ki trenutno berete to novico, imate zagotovo že nameščene 64-bitne Windowse, saj bi se vam drugače sistem zatikal že pri brskanju po spletu. Novo različico Oken 10 verzije 2004 naj bi dobili proti koncu tega meseca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime