Tencent si sedaj očitno lasti System Shock 3

Zdelo se je, da za igro System Shock 3 ni več nobenega upanja. Pisali smo že o tem, da je razvijalec OtherSide Entertainment praktično odpustil vse delavce in da je projekt praktično preklican in da se čaka samo še na uradno najavo.

Edina rešilna bitka bi bil nov založnik, saj se je stari Starbreeze lani komaj rešil stečajain ni mogel več podpirati razvoja igre. Oče serije Warren Spector je leto nazaj izjavil, da ima sicer razvijalec dovolj denarja, da projekt dokonča sam, a da so vseeno odprti za založnika. Očitno se je pri tem uštel, saj OtherSide že dolgo ne kaže znakov življenja in veliko bi štela vsaj kakšna objava na socialnih omrežjih, a tudi ti kanali so že dolgo tiho.

Vendar morda ni vse tako slabo, saj spletna stran VGC poroča, da sta spletni strani SystemShock3.com in SystemShock4.com v lasti kitajskega giganta Tencenta. Čeprav strani trenutno ne kažejo vsebine, lahko v registru vidimo, da je bil prepis domene narejen mesec nazaj. To je dober pokazatelj na to, da je Tencent očitno postal uradni založnik novih System Shock iger.

Uradno ni še nič potrjenega, a vseeno se zdi, da se je OtherSide za las izognil smrti in morda vendarle dobimo nadaljevanje te precej zaklete System Shock serije. Drugi del je bil namreč odličen, a je zaradi slabe prodaje bil vzrok za smrt razvijalca Looking Glass, člani originalne ekipe pa so nato ustanovili nov studio Irrational Games, ki je prav tako propadel. Na nadaljevanje zdaj čakamo že več kot dve desetletji in držimo fige, da ga tudi dobimo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime