Vik in krik je bil uspešen – Doom Eternal se bo znebil sporne Denuvo zaščite v naslednji posodobitvi

Pisali smo o tem, da sta se skozi pretekli vikend založnik Bethesda in razvijalec id Software odločila razhuditi dober del svoje igričarske publike, ko sta v svojo prvo posodobitev za Doom Eternal vpekla tudi novo Denuvo zaščito, ki naj bi igralce ščitila pred goljufi.

Igralci so se seveda uprli, saj Denuvo Anti-Cheat za delovanje poganja sistemski gonilnik, ki pridobi preveč pravic pri delovanju vašega operacijskega sistema. Poleg tega je veliko igralcev opazilo, da se je Doom Eternal nenadoma začel zatikati, pa čeprav je prej delal povsem tekoče.

Na Steamu so začele na igro deževati negativne recenzije in id Software se je končno odločil, da ugodi vsem svojim privržencem. Izvršni producent Marty Stratton se je zato odpravil na Reddit, tam pa je potrdil, da bo zloglasni Denuvo Anti-Cheat odstranjen iz igre.

Latest Information on Update 1 & Anti-Cheat from r/Doom

Povedal je, da Bethesda ni prisilila razvijalca, da vključi zaščito v igro in da je bila odločitev samo njihova. Ta se je več kot očitno izkazala za napačno in Marty je povedal, da bodo morali v bodoče poskrbeti, da je njihova vizija bolj skladna z željami njihovih sledilcev. Doom Eternal bo vseeno dobil neko zaščito proti goljufanju, saj bo razvijalec kmalu v igro vnesel nov igralni način Invazij, ki bodo v bistvu napadi igralcev na enoigralske kampanje drugih igralcev.

Povedal je še, da vse te strojne težave niso posledica nove zaščite, ampak da te izhajajo iz drugih vidikov kode. Tudi ti problemi bodo odpravljeni pri naslednji posodobitvi, ki naj bi prišla v roku enega tedna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime