Ubisoftu vendarle uspelo iz Android in iOS trgovin umakniti igro Area F2, ki je bila čist kopija Rainbow Six Siege

Če si ekipa razvijalcev vzame določen naslov za navdih, ponavadi dobimo izkušnjo, kjer je jasno, od kod so črpali ideje. S tem načeloma ni nič narobe, če potem svoji igralni izkušnji vcepijo svoje ideje in tako na koncu dobimo igro, ki je nekakšna prijetna mešanica raznih žanrov.

Problem pa nastane, če je tega zgledovanja preveč oz. če nekdo nesramno kopira celotno igro. To pomeni, da prenese tako grafiko, igralne načine in zvok, ne doda pa ničesar novega. No, razen novega naslova.

Točno to se je zgodilo v primeru igre Area F2, ki je bila na voljo samo za pametne telefone in tablice, ki so poganjali Android ali pa iOS operacijske sisteme. Mobilne igre vsebujejo polno takšnih klonov, ki pa so ponavadi premajhni, da bi bili vredni tožarjenja iz strani originalnih založnikov. Area F2 pa je bil malce drugačen, saj je začenjal dobivati na popularnosti in okoli njega se je celo nabrala skupnost.

Problem pa je bil, da je igra praktično popolna kopija popularnega večigralskega naslova Rainbow Six Siege. Ubisoft je šlo to seveda močno v nos in že nekaj časa nazaj je opozoril tako Google kot tudi Apple, da igro umaknejo iz svoje trgovine. Vendar se obe trgovini nista odzvali, zato je Ubisoft vložil tožbo proti obema podjetjema.

To je očitno zadostovalo, saj je bila igra končno umaknjena iz trgovin. Kitajski razvijalec Envy je na svojem Facebook profilu zapisal, da igra zaustavlja svoje storitve, a se ne bo predala. Area F2 bo prejel pošteno predelavo, saj bodo umaknili vso sporno vsebino in jo nadomestili s svojo. To bo dolgotrajen proces, saj je igra praktično popolna kopija in razvijalec bo moral pošteno zavihati rokave.

Več kot očitno je potreba za mobilno različico Rainbow Six Siege igre ogromna in morda je ta celotna zadeva imela celo pozitiven učinek, saj bo Ubisoft mogoče razvil povsem svojo verzijo za Android in iOS sisteme.

Igra je bila za igranje brezplačna, razvijalec pa je služil denarce preko mikrotransakcij. Vsi igralci so upravičeni do vračila denarja, več informacij pa lahko najdete na njihovi uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime