Assassin’s Creed Valhalla bo vseboval raperske bitke

Sem precej velik privrženec televizijske serije Vikingi, a sem trenutno nanjo kar malce jezen. Kako je lahko serija, ki je drugače precej verna vikinškim navadam, med vsemi svojim sezonami izpustila prikaz vikinških raperskih bitk?

Če se morda to sliši čudno, je to z razlogom, a je utemeljeno na resničnih dogodkih iz zgodovine. Vikingi so namreč že takrat poznali rap bitke, le da so se takrat te imenovale “Flyting“. Posedanje za mizo in popivanje je v tistih časih včasih postalo dolgočasno, zato so se nekateri spomnili, da bi bilo zanimivo nekoga povabiti na besedni spopad z rimami. Tako so začele deževati ritmične žaljivke in takšen besedni obračun je hitro popestril dogajanje za ognjem. Flyting so v vikinški mitologiji izvajali tudi njihovi Bogovi in v takšno prerekanje sta se spustila Thor in Odin, kjer je na koncu zmagal Odin.

K sreči bo flyting prisoten tudi v prihajajoči igri Assassin’s Creed Valhalla. To je nedavno najavil kreativni vodja igre Ashraf Alsmail, zraven pa je dodal tudi nekaj podobnosti.

Naš karakter Eivor bo med igranjem naletel na situacije, ko ga dejansko nekdo ne bo želel zaklati fizično, ampak samo ritmično. Naša naloga bo, da med rapanjem izberemo prave vrstice in osramotimo nasprotnika. Kako točno bo to potekalo še ni jasno, a nam se sliši, kot da bomo izbirali vrstice dialoga, za vsak odgovor pa bomo imeli omejeno količino časa. Ashraf je še povedal, da uspešnega kovača rim čaka tudi nagrada, a da bodo podrobnosti o tem znane kasneje.

Assassin’s Creed Valhalla je še precej daleč od izida, saj ga bomo lahko igrali šele nekje decembra 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime