Netflix bo samodejno preklical neaktivne naročnine

Danes praktično vsak ponudnik poskuša svoje storitve kupcu ponuditi v obliki naročnine. Tako mora običajni državljan poleg plačila mesečnih položnic skrbeti še za odplačevanje raznih pretočnih servisov tipa Netflix in HBO Go, vmes pa se najdejo tudi kakšne bolj nenavadne zadeve kot je naročnina na servis Xbox Game Pass ali pa na PlayStation Now.

Tu nastopi problem, saj lahko sčasoma teh naročnin naraste toliko, da sploh več ne spremljaš, kaj vse ti mesečno iz računa trga cekine. To ni problem, če imaš pod prstom veliko, a tisti, ki preveč lahkomiselno razporejajo s svojimi financami, se znajo po kakšnem letu znajti v večjih škripcih.

Veliko ljudi pozabi deaktivirati naročnino in tako plačujejo za zadevo, ki je sploh več ne uporabljajo. Na to je postal pozoren tudi Netflix, ki se je odločil na tem mestu narediti spremembe.

Na svojem uradnem blogu so zapisali, da je zadnja stvar, ki jo želijo, da nekdo plačuje za njihove storitve, ki jih sploh ne uporablja. Zato bo vsak njihov uporabnik, ki že eno leto plačuje za servis, a ga v tem času ni uporabljal, dobil naprej e-pošto, v kateri ga bodo povprašali, ali želi še vedno ostati naročen. Če uporabnik odgovori pritrdilno, potem se ne spremeni nič. Če pa prejmejo negativen odziv oz. tega sploh ne dobijo, sledi preklic naročnine iz strani Netflixa.

Če se v roku 10 mesecev uporabnik odloči zopet zagnati njihove storitve, bo ob vklopu dobil povrnjene vse prej narejene nastavitve kot je denimo zgodovina ogledov ali pa seznam najljubših serij.

Netflix je s svojo potezo presenetil, saj je močno čudno, da bi neko podjetje zavrnilo praktično brezplačen prihodek. Pretočni gigant sicer pravi, da takšni neaktivni računi predstavljajo manj kot 0,5 % njihove uporabniške baze. Tako ravno veliko ne bodo izgubili, jim je pa njihova poteza prinesla pozitivno reklamo na družbenih omrežjih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime