Zmagovalec Fortnite FNCS Invitational turnirja zasačen pri goljufanju

Nov dan, nov goljufivec v uradnem večigralskem turnirju. Tokrat je bil na Fortnite FNCS Invitational tekmovanju pri nečednem početju zasačen japonski igralec Sekosama. Pri igranju ni uporabljal nobenih hekerskih pripomočkov, ampak je za svoje prevarantske podvige izkoristil še enega igralca.

Fortnite FNCS Invitational v tekmovanje zdrži najboljše igralce iz posameznih regij, a le v Solo načinu. To pomeni, da se za zmago igralec lahko zanese samo nase in na nikogar drugega, v pravilih pa je eksplicitno prepovedano sodelovanje med igralci oz. s tujko “teaming”.

Sekosama pa je med igranjem poskušal prikrito sodelovati s še enim drugim igralcem. Partner mu je na določenih mestih po mapi puščal zaklade ter mu pomagal do lažjih ubojev nasprotnika. Na površje je prišlo celo to, da naj bi bil Sekosama med igranjem povezan z nasprotnikom preko zvočnega klica.

Skozi 12 obračunov turnirja so se ti prekrški večkrat pojavili, tako da razvijalcu Epicu ni bilo pretirano težko izluščiti goljufivski vzorec obnašanja in tako je samo par ur po zaključku turnirja Sekosama dobil svojo kazen.

Vzeli so mu 15.000 $ nagrade, za svoje obnašanje pa si je prislužil tudi 14-dnevno prepoved igranja igre. Namesto njega je na prvo mesto azijske kategorije splezal igralec “qjappy”, ki je samo za točko prehitel zasledovalca “Maguja”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime