Bo prihodnost igranja v hologramih?

Hologrami so takšna zanimiva zadeva, ki nas navdušujejo odkar je v sedemdesetih R2-D2 iz svoje riti izpljunil princeso Leio. Od takrat smo skozi znanstvenofantastične filme videli več primerov uporabe hologramov, a nič od tega ni bilo na ravni tistega, kar so znali pričarati filmi.

Razlog za to je bilo dejstvo, da tehnologija takšnemu prikazovanju ni bila dorasla in v bistvu še vedno ni. Vendar so se začeli kazati prvi prototipi, ki znajo naše dojemanje 3D podobo popeljati na naslednjo stopnjo.

Podjetje Looking Glass Factory je tako pred nekaj dnevi prikazalo prvi prikazovalnik, ki preko oddajane hologramske slike, ločljivosti 8K, prikaže pravo 3D podobo. Za gledanje te ne potrebujemo nobenih AR očal ali pa česa podobnega, saj “8K Immersive Display”, velikosti 32 palcev, preko kombinacije svetlobnih polj in volumetrične tehnologije prikazovanja izriše sliko, ki je vidna vsakemu okoli stoječemu opazovalcu.

Hologram se osvežuje pri hitrosti 60 sličic na sekundo in je uporaben predvsem na področju 3D modeliranja, korist pa bo v njem videla tudi zdravstvena industrija. Looking Glass Factory prodaja samo prikazovalnik, za katerega boste potrebovali PC, ki pa ne potrebuje nekih blaznih mišic. Podjetje priporoča vsaj procesor Intel Core i5, več kot 4 GB pomnilnika ter grafično kartico v rangu Nvidia GTX 1060.

Kljub nizkim zahtevam pa to ne pomeni, da lahko kar naenkrat igramo hologramske igre. Na svetu namreč še ne obstaja grafična kartica, ki bi lahko zadovoljivo gnala 8K ločljivost pri sprejemljivih sličicah na sekundo. Se pa stvari že premikajo v to smer in kmalu naj bi pogon Unreal Engine dobil podporo tudi za poganjanje na takšni napravi.

Looking Glass ne želi javno razodeti cene, za povpraševanje omejene zaloge se morate odpraviti na njihovo uradno stran.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!