Igralcu uspelo po osmih letih poskusov podreti svetovni rekord v hitrostnem preigravanju igre Super Mario 64

Speedrunnerji so prav posebna sekta igralcev in v njihove vrste ni lahko priti. Gre za igralce, ki po cele dneve preigravajo določen naslov, v trudu, da bi postali igralec, ki je igro najhitreje preigral v zgodovini. Danes ima že praktično vsaka igra svoje hitrostne igralce, a Mario 64 še danes ostaja najbolj popularen naslov za brzenje, vedno pa je popularen naslov v vsakoletnem dogodku Games Done Quick.

Igralcem je skozi leta uspelo ustvariti nemogoče podvige, ki so razdeljeni v več kategorij. Nekomu je celo uspelo premagati zadnjega šefa Bowserja, brez da bi nabral sploh kakšno zvezdico!

Najbolj popularna kategorija pri hitrostnem preigravanju te igre je nabiranje 120 zvezdic. To je maksimalni izkupiček in za takšen podvig potrebuješ ogromno potrpljenja, refleksov in tudi veliko sreče. To je spoznal tudi igralec Ryan “Simply” Reeves, ki se je trudil podreti svetovni rekord celih 8 let.

Leta 2015 je praktično obupal nad svojimi sanjami in se odpravil študirati, vendar mu ljubezen do Maria ni dala miru. Vrnil se je v trening, a mu je igranje preprečil nadležni karpalni kanal, zaradi česar je prenehal s poskusi igranja za dve leti. Decembra lani se je zopet vrnil na sceno in začel je s polnimi treningi in bližal se je meji svetovnega rekorda, ki ga je 31. marca letos podrl Liam King s časom 1:38:28.

Včeraj mu je podvig vendarle uspel in svetovni rekord je premagal za kar debelih 15 sekund. Nova rekordna meja je sedaj 1:38:28 in Simply je bil nad končnim rezultatom tako navdušen, da je kar planil v jok pred preko 3000 gledalcev, ki so njegov podvig spremljali preko Twitcha. Prisrčen trenutek sta zaokrožila še starša, ki sta navdušeno vstopila v njegovo sobo in dosežek proslavila s svojim sinom.

Ko se je navdušenje poleglo, je Simply naznanil, da še ni končal. Pravi, da bi lahko bil rekord še boljši, zato je že začel s treningi za sekanje dodatnih sekund. Nas prav zanima, če bo nekomu uspelo čas skrajšati pod uro in 37 minut in če bo komu to uspelo, je to prav Simply.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime