Protestniki po ZDA razbijajo Apple trgovine in kradejo naprave, a doma jih je pričakalo neprijetno presenečenje

Te dni je vsaj 30 mest po ZDA organiziralo masovne proteste, ki so posledica grdega umora George Floyda iz strani policije. Čeprav so nekateri protesti miroljubni, so se začeli pojavljati tudi izgredi, kjer skandiranje in dviganje tabel z napisi zamenjajo ropi in razbijanje povsem nedolžnih trgovin.

Plenilci med svojimi žrtvami ne delajo razlik in tako požigajo majhne prodajalne ter razbijajo tudi večje trgovine. Med njimi se je znašel tudi Apple, kateremu so v preteklih dneh razbojniki razbili že več trgovin in iz njih odnesli več izdelkov. V zvezni državi Georgia je bil razglašen vsesplošni alarm, zaradi česar so se vse Apple trgovine zaprle. Nekatere so okna zaščitila z lesenimi deskami in alarmi, a to plenilcev ni preprečilo.

Razbili so deske in stekla, prevrnili mize, z gasilnimi aparati prešpricali prostore ter nato ven popihali s polnim naročjem pregrešno drage Apple robe. iPhoni in MacBooki so nenadoma dobili nove lastnike in ti so veselo tekli domov, v upanju, da bodo lahko na socialna omrežja čimprej lahko prilepili slike svoje nove tehnološke igračke. Kaj ima to ropanje točno veze s smrtjo George Floyda ne vem, zato na tem mestu ne bom filozofiral.

Vem pa, da ima Apple v vse svoje naprave vgrajeno zaščito proti kraji. Vse naprave, ki jih na ogled postavijo v svoji trgovini, delujejo lahko samo v trgovini in nikjer drugje. Če jo kak brihtnež brez dovoljenja odstrani iz lokacije in jo vzame domov, ga doma pričaka spodnje sporočilo. Ne da samo naprava ne deluje, še povsem lahko jo je spremljati, tako da policija v trenutku izsledi kradljivca.

Potem imaš tega prejemnika Darwinove nagrade, ki je svoj podvig predvajal v živo in se odpravil ukrasti par slušalk iz Apple trgovine. Zraven se je še posnel v obraz, saj drugače njegovi sledilci ne bi vedeli, koga gledajo, seveda pa je s tem omogočil lažje delo policiji.

Live streamer films himself going into an Apple store and looting a pair of headphones in Los Angeles from r/ActualPublicFreakouts

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime