The Last of Us in Uncharted igre sedaj delujejo veliko bolje na PC emulatorju RPCS3

Trdno sem prepričan, da bi vsak PC igričar moral preizkusiti ali pa v celoti preigrati vsaj eno igro razvijalca Naughty Dog. Prava škoda je, da je ta izjemno talentiran studio zavezan ekskluzivno Sonyju in njegovim PlayStation konzolam, saj je tako njihovih mojstrovin prikrajšan lep del igričarske publike.

Zato toliko bolj podpiram emulator RPCS3, ki omogoča igranje PlayStation 3 ekskluziv kar na PC-ju. Emulator je še vedno v zgodnjem stadiju razvoja, a pridno napreduje, tako da lahko že igramo nekatere večje igre in to celo z višjimi sličicami na sekundo kot na originalni konzoli.

Kakšni manjši naslovi so že povsem igralni, a vse zanimajo tisti največji naslovi kot so The Last of Us ter Uncharted igre. Te je bilo do sedaj možno poganjati, a so sličice na sekundo bile globoko pod povprečjem. Razvijalec se trudi doseči vsaj stabilnih 30 fps-jev in z zadnjo večjo posodobitvijo so se temu močno približali.

Tako The Last of Us kot tudi igri Uncharted 2 in Uncharted 3 so močno pridobile na optimizaciji, razvijalcem pa je uspelo popraviti tudi nekatere grafične hrošče. Ti za zdaj še vedno niso povsem iztrebljeni, a situacija je te dni veliko boljša kot pa prej.

Žal izkušnja še vedno ni popolna. The Last of Us vsake toliko pokaže veliko upočasnitve in ima še vedno prisotne manjše grafične težave ali pa odstranjene učinke. Igra se zna tudi zrušiti, tako da potrebujete naložene dodatne popravke iz strani skupnosti. A če vam je res do igranja in ste pripravljeni žrtvovati nekaj časa in ukvarjanja z optimizacijo, potem vam bo spodnji posnetek pri tem močno v pomoč.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime