Profesionalni League of Legends igralec Uzi se je pri 23 letih upokojil od igranja

Biti profesionalni e-športni igralec se morda sliši kot sanjska služba in to v mnogih pogledih tudi je. Vendar ima tudi svoje minuse. Z igranjem moraš začeti zelo zgodaj, treningi so ubijalski in veliko igralcev mora med svojim vzponom preživeti puberteto, tako da je ostati fokusiran na kariero precej težavno opravilo.

A plus je, da boš zaslužil ogromno denarja in se lahko tudi upokojil zelo zgodaj, nato pa te čakajo drugi izzivi, ki se jih lahko lotiš s polnim bančnim računom.

Eden takšnih igralcev je včeraj postal profesionalni League of Legends igralec Jian “Uzi” Zi-Hao, ki je igral na najvišji ravni dolgih 8 let. Med tem časom si je prislužil naslov LPL prvaka in se prebil v finale svetovnega prvenstva, včeraj pa je javnosti sporočil, da se zaradi slabega zdravja in poškodb odpravlja v pokoj.

Kot rečeno, profesionalno igranje zahteva tudi brutalne treninge in tekom kariere si je Uzi poškodoval zapestja, roke in ramena. V enem intervjuju je igralec priznal, da mu je pri pregledu zdravnik rekel, da njegove roke spominjajo na tiste od 40 ali pa 50-letnika.

Uzi pa si ni nabral samo poškodb, ampak je svoje telo podvrgel tudi drugim nezdravim navadam. Zaradi neenakomerne diete, stresa in poznih ur igranja si je prislužil še diabetes in vse skupaj je bilo dovolj, da je začel resno razmišljati o zaključku kariere.

Njegova ekipa RNG mu je še pred začetkom tekmovanja v LPL Spring Splitu svetovala, da si naj odpočije. Koronavirus je nato preklican celo sezono in Uzi se je odločil, da je to tudi pravi trenutek, da zaključi svojo kariero.

Njegova ekipa RNG je na Twitterju zapisala, da je tudi v pokoju Uzi izjemno pomemben član njihove ekipe in da mu bo pomagala pri vseh nadaljnjih izzivih, kar vključuje tudi njegovo okrevanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime