Twitch je zaradi protestov odstranil TwitchCop emotikon

Ko kakšen večji streamer zažene svoj prenos v živo, pogovorno okno hitro postane poplavljeno z raznoraznimi podobami in branje teh komentarjev je ponavadi dober recept za ubijanje svojih spermijev.

Pozorne oči pa so včeraj opazile, da je včeraj nenadoma izginil emotikon, ki je prikazoval risanega policista, ki piska na piščalko. TwitchCop, kakor se podobica uradno imenuje, je bila izglasovana iz strani skupnosti in Twitch jo je v svojo ponudbo izražanja izdal leta 2017, včeraj pa umaknil. Emotikona ne morete več najti niti na spletni strani twitchemotes.com, kar pomeni, da ne gre za hrošča, ampak je Twitch načrtno umaknil tega smeška.

To so včeraj tudi uradno potrdili v izjavi za spletno stran The Verge, policajček pa je izginil zaradi strahu pred zlorabo, saj platforma konstanto spremlja situacijo v resničnem svetu in nastala obnašanja in jezika, ki postaneta posledica teh razmer. Samo enkrat si želim, da bi neko večje podjetje povedalo stvar naravnost in ne v neko PR govorico, ki ne želi užaliti nikogar.

TwitchCop je bil seveda umaknjen zaradi protestov v ZDA, ki jih je sprožila žalostna smrt Georga Floyda. Posledica protestov so postali masovni protesti in izgredi, ki so za posledico imeli tudi nasilni odziv policije. Posnetki pretepanja civilistov iz strani policije je na YouTubu kot listja in trave in ljudje so seveda razburjeni. Tako so začeli v Twitch pogovornih oknih masovno lepiti emotikon TwitchCopa, kar je nato prisililo platformo, da ga preprosto odstrani iz platforme.

Ali je to začasno še ni znano, Twitch pa je eno od mnogih podjetij, ki je izrazilo podporo trenutnemu gibanju, zato se zdi njihova cenzura enega smešnega emotikona malce nenavadna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime