Ste se kdaj spraševali, kakšen telefon uporablja kralj hipsterjev?

Dobro, naslov je res malce “clickbaitovski”, a ne morem mimo njega, saj vam preprosto moram predstaviti ta hudo čuden izum, ki spari novo tehnologijo s staro in ustvari res unikaten izdelek.

Mlajši bralci se verjetno sploh ne zavedate, da so včasih bili telefoni povsem statični in da si moral za klic fizično vrteti pravo kolo z luknjami, kjer je vsaka luknjica predstavljala eno številko. Potrpežljivost je bila pri klicanju na mestu, saj si moral za vsak zavrtljaj počakati, da se je kolesce vrnilo na začetno pot in res si sovražil ljudi, ki so imeli telefonsko številko, ki je vsebovala veliko ničel ali pa devetic.

Sodobni telefoni si v primerjavi s temi ancientnimi napravami delijo bolj malo podobnosti, saj jima je skupno samo to, da lahko nekoga pokličete. Ravno to pa je motilo žensko z imenom Justine Haupt, ki je pogrešala stare, bolj preproste čase. Justine pravi, da so ji sodobni pametni telefoni odveč in želela je ustvariti bolj preprost produkt, ki omogoča samo eno osnovno nalogo: klicanje.

Spravljala se je k sestavljanju in na njeni strani lahko najdete natančna navodila za sestavljanje njene kreacije. Po treh letih igranja z deli ji je uspelo ustvariti telefon, ki brez polnjena zdrži do 30 ur.

Kolesce je vzela iz pravega telefona, pridobiti pa je morala tudi posebno matično ploščo iz Kitajske, ki je omogočila delovanje elektronike. Za samo telo telefona je uporabila 3D tiskalnik in rezultat je bizaren produkt, ki skupaj združi stare elemente telefonov z brezžičnostjo.

Naprava je sicer ogromna in ni ravno priročna za prenašanje, Justine pa je kljub sovraštvu do sodobne tehnologije v napravo vgradila nekaj modernih pritiklin. Med njimi je denimo majhen e-ink zaslon, ki prikaže zgrešene klice, vgradila pa je tudi gumbe za hitro zbiranje shranjenih številk.

Če se vam ljubi sestavljati zadevo, si lahko zdaj naročite njen telefona za okoli 140 $ iz njene strani, a nekaj delov boste morali najti sami, saj sama ponuja samo tiste najbolj težko dobavljive dele, septembra pa prihaja tudi inačica za podporo 4G signala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime