Na spletu se je pojavila 5 let stara verzije igre Dead Island 2

Dead Island 2 je presneto zanimiva zadeva. Original je bila precej zanimiva pobijalščina zombijev, saj smo se na rajskem otoku ubadali s celo hordo nemrtvih, ki smo jim v prvoosebnem pogledu z različnimi orožji razbijali gnile možgane. A že prvi del se je zapletel v kontroverzijo, saj je razvijalec Techland izdal hudo vzdušen napovednik, ki je namigoval na igro z globoko zgodbo, končni izdelek pa je bil nato nekaj povsem drugega.

Techland je nato začel delo na Dead Island 2, a so se vmes odločili, da z razvojem prekinejo in se spravijo raje delati Dying Light. Založnik Deep Silver je nato razvoj dvojke zaupal studiu Yager, ki je bil znan po svoji igri Spec Ops: The Line.

Yager je na naslovu delal nekaj časa, a Deep Silver z njihovim delom ni bil zadovoljen, zato so jim projekt vzeli v rok in ga zaupali razvijalcu Sumo Digital. Vendar so tudi tam naleteli na težave, tako da je Dead Island 2 še enkrat zamenjal razvijalca in se namestil v pisarne Dambusterja, ki te dni tudi uradno dela na izdelavi te igre.

Takšno menjavanje razvijalcev zagotovo ni ugodno vplivalo na razvoj in prav zanimivo bo videti, kakšen bo končni izdelek – če bo ta kadarkoli sploh izšel.

Nekaj dni nazaj pa je na splet ušla povsem igralna verzija igre Dead Island 2, le da je stara 5 let in ne prikazuje trenutnega aktualnega projekta. Gre za različico, na kateri je delal razvijalec Yager in kakor lahko vidimo, formule originala niso pretirano spreminjali. Spet imamo na plažah cele vrste nemrtvih, ki jih lahko razkosavamo z različnimi orožji, tem pa lahko navesimo različne specialne sposobnosti kot so denimo elektrošoki iz puščic. Našega junaka bi lahko tudi nadgrajevali v slogu RPG-jev in na splošno zadeva niti ni bila videti tako napačno, zato nas čudi, zakaj je Deep Silver preklical razvoj te verzije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime