Na spletu se je pojavila 5 let stara verzije igre Dead Island 2

Dead Island 2 je presneto zanimiva zadeva. Original je bila precej zanimiva pobijalščina zombijev, saj smo se na rajskem otoku ubadali s celo hordo nemrtvih, ki smo jim v prvoosebnem pogledu z različnimi orožji razbijali gnile možgane. A že prvi del se je zapletel v kontroverzijo, saj je razvijalec Techland izdal hudo vzdušen napovednik, ki je namigoval na igro z globoko zgodbo, končni izdelek pa je bil nato nekaj povsem drugega.

Techland je nato začel delo na Dead Island 2, a so se vmes odločili, da z razvojem prekinejo in se spravijo raje delati Dying Light. Založnik Deep Silver je nato razvoj dvojke zaupal studiu Yager, ki je bil znan po svoji igri Spec Ops: The Line.

Yager je na naslovu delal nekaj časa, a Deep Silver z njihovim delom ni bil zadovoljen, zato so jim projekt vzeli v rok in ga zaupali razvijalcu Sumo Digital. Vendar so tudi tam naleteli na težave, tako da je Dead Island 2 še enkrat zamenjal razvijalca in se namestil v pisarne Dambusterja, ki te dni tudi uradno dela na izdelavi te igre.

Takšno menjavanje razvijalcev zagotovo ni ugodno vplivalo na razvoj in prav zanimivo bo videti, kakšen bo končni izdelek – če bo ta kadarkoli sploh izšel.

Nekaj dni nazaj pa je na splet ušla povsem igralna verzija igre Dead Island 2, le da je stara 5 let in ne prikazuje trenutnega aktualnega projekta. Gre za različico, na kateri je delal razvijalec Yager in kakor lahko vidimo, formule originala niso pretirano spreminjali. Spet imamo na plažah cele vrste nemrtvih, ki jih lahko razkosavamo z različnimi orožji, tem pa lahko navesimo različne specialne sposobnosti kot so denimo elektrošoki iz puščic. Našega junaka bi lahko tudi nadgrajevali v slogu RPG-jev in na splošno zadeva niti ni bila videti tako napačno, zato nas čudi, zakaj je Deep Silver preklical razvoj te verzije.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

New World prestavil izid na naslednje leto

Leto 2020 je res kot ukleto. Veliko igralcev se je po dolgih letih močno veselilo povsem novega MMO-ja New Word, ki bi...

Nagnusni posnetek razkrije pedofilko in njeno žrtev sredi Smash Bros. turnirja

Morda se spomnite, ko smo nekaj časa nazaj pisali o obtožbah glede seksualnega nadlegovanja in celo posiljevanja v tekmovalni sceni igre Smash...

Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!