Igra Devotion, ki je bila zaradi protestov iz strani Kitajcev umaknjena iz Steama, bo ponovno izšla

Februarja lani je na Steamu izšla igra Devotion, ki na prvi pogled ni bila nič posebnega, a je v sebi nosila precej zanimivo zgodbo. Dogajala se je leta 1980 na Tajskem, igrali pa smo vlogo Feng Yuja, ki je bil včasih uspešen scenarist in se trudi zopet podpisati pod naslednji velik hit. Družbo mu delata žena in hčerka, kmalu pa se v njegovem domu začenjajo dogajati čudne stvari. Med igranjem lahko naletimo na duhove in igra se zanaša na tisti stari trik prvoosebnih grozljivk, ko se soba spremeni, takoj ko ji obrnete hrbet.

Devotion je igralcu želel povedati žalostno zgodbo družine, tajvanski razvijalec Red Candle Games pa je vanjo skril tudi eno sporočilo, ki je močno razburilo predvsem Kitajce. Med raziskovanjem okolice ste namreč lahko naleteli na list papirja, ki je na eni strani v stari pisavi imel izpisane besede Winnie the pooh in na drugi Xi Jinping. To je seveda znana referenca na primerjanje prisrčnega risanega medveda s kitajskim predsednikom in kitajski igralci nad njo niso bili navdušeni.

Igra je začela na Steamu dobivati masovne negativne kritike in na koncu je moral razvijalec celo umakniti igro iz Steama in povrniti denar vsem kupcem. Red Candle je za umik igre navedel tehnične težave in nadaljnjo optimizacijo, a vsi smo vedeli, v katerem grmu tiči zajec.

Od takrat je minilo eno leto in Devotion bo končno ponovno izšel, a na žalost samo v fizični obliki in to samo na Tajskem. Red Candle je sicer izjavil, da še vedno iz celega sveta dobiva povpraševanje po igri in da se bodo še naprej trudili, da Devotion izide tudi na drugih trgih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime