GTA 5 kar noče umreti in je bil včeraj napovedan tudi za PlayStation 5

Vsi vemo, da je Grand Theft Auto 5 hudo uspešna in zabavna igra, vendar je tudi že malce stara. Originalno je izšla leta 2013 za konzole PlayStation 3 in Xbox 360, razvijalec Rockstar pa jo je nato predelal še za PlayStation 4 in Xbox One. Igralci smo nekako pričakovali, da je to nekje konec njenega obstoja in da bomo za naslednjo generacijo konzol vendarle prejeli nadaljevanje.

A smo se ušteli. Na včerajšnji konferenci glede prihodnosti iger na konzoli PlayStation 5 se je konferenca odprla ravno z igro GTA 5. Špil je še danes hudo popularen povsod po svetu, še posebej zaradi svoje večigralske komponente GTA Online, in tudi v Sloveniji imamo svoj hudo obiskan strežnik SLOCity RP. Zaradi vsega tega si lahko Rockstar vzame svoj čas za izdelavo nadaljevanja, ki ga verjetno ne bo vsaj še dve leti.

GTA 5 na konzoli PlayStation 5 bo izšel v drugi polovici 2021 in bo imel svoje lepe bonuse. Čaka nas nadgrajena grafična podoba, Rockstar pa bo igro dejansko razdelil na dva dela, tako da bo GTA Online postal samostojen in bo prve tri mesece od izida na PlayStation 5 brezplačen za igranje. Sony je še napovedal, da bodo vsi igralci na PlayStation 4 mesečno dobili 1 milijon zelencev v igri, vse dokler ne bo naslov izšel na PlayStation 5 platformi, seveda pa boste za izkoristek tega potrebovali tudi naročnino na PlayStation Plus.

Rockstar je naknadno povedal, da bodo v prihodnosti vzdrževali samo še GTA Online verzije, ki bodo tekle na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X in PC-ju, starejše inačice pa bodo postopoma ugasnile.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime