Star Citizen nabral 300 milijonov dolarjev in postal najbolj draga igra v zgodovini

Brez dvoma je ena bolj kontroverznih iger zadnjega leta postala vesoljska simulacija Star Citizen.

Kdo bi si mislil, da bo špil, ki se dogaja v vesolju in za katerega pred 7 leti nazaj noben založnik ni želel odpreti svoje denarnice, v letu 2020 prebil mejo 300 milijonov dolarjev v zaslužku? A to je današnja resničnost in več kot očitno so ljudje hudo izstradani poštene vesoljske simulacije, za katero bi odšteli tudi svoje zadnje fičnike.

Razvijalec Cloud Imperium Games je decembra lani zaslužil 11 milijonov, od takrat pa so zaslužili vsak mesec precej manj, saj jim je mesečno v blagajne nakapljalo le 5 ali 6 milijonov dolarjev. V maju pa je ta dobiček pošteno poskočil, saj so igralcem ponudili nakup skupka Drake Complete Pack 2950, ki je v sebi vseboval 14 ladij za znižano ceno 4600 $.

To je bilo dovolj, da je Star Citizen presegel mejo 300 milijonov dolarjev in glede na redko dostopne javne informacije, je igra postala najbolj draga igra v zgodovini. Za primerjavo lahko vzamemo denimo Star Wars: The Old Republic, ki je za svoj razvoj zahteval 200 milijonov dolarjev ali pa GTA 5, ki je za svoj razvoj potreboval 291 milijonov dolarjev. Rekord je do nedavnega držal Call of Duty: Modern Warfare 2, ki je za končno verzijo potreboval 298 milijonov dolarjev. Vendar pozor, v vse te cene so bili všteti tudi stroški marketinga ter inflacija, Star Citizen pa trenutno v marketing ni vložil praktično ničesar.

Kar je še najbolj zanimivo pri celi stvari, je dejstvo, da je Star Citizen še vedno samo v alfa različici. Igra kot za šalo prestavlja datume izidov in zdi se, da je končni izid še leta stran. Razvijalec je prestavil tudi enoigralski del Squadron 42, v katerega je povabil velika imena Hollywooda in res je čudno, da nismo dobili niti te povsem ločene izkušnje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime