2. sezona serije The Witcher ne bo vsebovala skakanja skozi različna časovna obdobja

Kot velik oboževalec The Witcher iger sem se izjemno veselil 1. sezone televizijske serije, žal pa sem bil ob izidu pošteno razočaran.

Za neodobravanje sem si tudi malo sam kriv. Avtorji serije so namreč že pred izidom povedali, da bo zgodba sledila knjigam in ne igram, a kljub temu sem pričakoval vsaj malo podobnosti. Žal mi ni bil všeč izbor igralcev za glavne vloge: Geralta in Yennefer še nekako sprejmem, za Triss pa so popolnoma brcnili v temo. Za daljšo in podrobnejšo recenzijo si poglejte naše vtise na naslednji povezavi.

Ne morem pa spregledati uspeha serije. Netflix pravi, da si je The Witcherja ogledalo 76 milijonov gospodinjstev, kar ga naredi za njihovo najbolj uspešno serijo do sedaj. A teh številk si ne bi preveč vzel k srcu, saj ima Netflix malce čudne standarde za to, kaj smatrajo za ogled in res dvomim, da so si vsi ti milijoni ljudi ogledali celotno 1. sezono.

Še posebej je to dvomljivo, če v zakup vzamemo dejstvo, da je serija presneto naporna za gledanje. The Witcher namreč rad skače med različnimi časovnimi obdobji in če to sparite z neznanim svetom, ki ga je gledalec videl prvič, dobite precej zmedeno izkušnjo.

K sreči je voditeljica serije Lauren Schmidt v nedavnem intervjuju povedala, da 2. sezona ne bo več skakala med časovnimi obdobji. Izjavila je, da na to temo v 1. sezoni ni pričakovala tako negativnega odziva gledalcev, a da stoji za svojo odločitvijo, saj so ustvarjalci samo na ta način lahko povedali zgodbe vseh karakterjev. V drugi sezoni bodo tako vsi nastopajoči izhajali iz enega časovnega obdobja, kar bo zagotovo močno pripomoglo k zmanjšanju zmedenosti. Bodo pa določene scene še vedno vsebovale utrinke iz preteklosti in prihodnosti, kar pa je nekako že standard za vsako serijo.

2. sezona bo med drugim prinesla kup drugih Witcherjev, tako da upamo, da bomo videli tudi druge šole kot samo Geraltovo. Vemo tudi, da se bo v seriji končno pojavil veteranski Vesemir, ki ga bo odigral Kim Bodnia, a žal nas čaka še nekaj čakanja.

Razlog je seveda koronavirus. Snemanje 2. sezone je bilo v svojem 6. tednu, ko se je nenadoma začela karantena. Ekipa je bila ravno sredi snemanja ene velike sekvence, ko so morali ugasniti kamere. Stvari je dodatno zakompliciral igralec Kristofer Hivju, ki ga poznamo iz serije Game of Thrones, saj se je ob testiranju izkazalo, da je bil okužen z virusom COVID-19.

Drugo sezono serije tako lahko pričakujemo šele enkrat v 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime