Rockstar izdal popravek, ki je preprečil rasistično nadlegovanje v njihovi igri Red Dead Redemption 2

Igra Red Dead Redemption 2 je precej fajn igra. V bistvu je celo tako dobra, da sem ji v recenziji podelili zelo visoko oceno, saj sem bil navdušen nad čarobnim prikazom divjega zahoda, ki nam ga je dve leti nazaj pričaral razvijalec Rockstar.

Igra je znana po svojem realizmu, a Rockstar ni šel povsod čisto do konca, saj se je zavedal, da je kakšne stvari bolje obdržati v preteklosti. Kavbojci so bili namreč izjemno rasistični in opletanje z N besedo bi naletelo na kritike vseh igralcev, pa naj bo to še tako verno zgodovini.

Nedavni protesti v ZDA pa so dobili svoj odsev tudi v tej igri, a žal na negativen način. V večigralskem delu Red Dead Online so nekateri igralci opazili kar nekaj rasističnega obnašanja par osebkov.

Ti primeri so zbrani v sledeči Reddit temi. Vidimo lahko, da so nekateri igralci svoji tolpi nadeli rasistično ime, najbolj pogosto pa je bilo nadlegovanje drugih igralcev iz strani hekerjev.

Ti so izkoristili goljufijo in v igro vnesli člane zloglasnega gibanja KKK. Možaki, odeti v bele oprave so se pojavili zraven temnopoltih ali azijskih igralcev, kar je seveda nagnusno in rasistično obnašanje. KKK karakterji legalno niso na voljo v večigralstvu, a jih lahko srečamo v enoigralski kampanji in ravno od tam so jih goljufivci tudi vzeli in vnesli v večigralsko izkušnjo.

Rockstar se je že odzval in za Red Dead Online po tihem izdal popravek, ki prepreči vnašanje KKK članov, celotni debakel pa je prikazal, da se rasizmu ne morete izogniti niti v večigralskih svetovih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime