Apex Legends jeseni prihaja na Steam – dobili bomo tudi podporo za igranje med konzolnimi in PC igralci

Dogodek EA Play je obetal marsikaj, a igričarska publika je na koncu ostala bolj kot ne razočarana. Založnik preprosto ni imel za pokazati ničesar konkretnega, tako da bi bilo mogoče v bistvu bolje, da konference sploh ne bi bilo.

Ena od bolj opevanih in pričakovanih predstavitev se je tikala njihove battle royale igre Apex Legends. EA je že nekaj časa nazaj napovedal, da bo Apex zapustil Origin platformo in se pojavil tudi na Steamu. Založnik je včeraj izdal kopico novih iger na svoji nekdaj konkurenčni platformi, zato so igralci pričakovali, da je “predelava” Apexa tik pred vrati.

Žal pa ni tako, saj bo Apex na Steam prispel šele enkrat v jeseni, bolj podrobnega datuma pa nismo dobili. A razlog za zamudni izid obstaja, saj namerava razvijalec Respawn Entertainment v igro vnesti podporo za igranje med različnimi platformami. To pomeni, da se bodo lahko na enem strežniku udarili igralci iz Origin in Steam trgovine, tem pa se bodo lahko pridružili tudi igralci iz konzol PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switcha. Tako je, Apex Legends prihaja tudi na Nintendovo platformo.

Ni še jasno, kako namerava razvijalec uravnotežiti izkušnjo, saj vsi vemo, da lahko miška in tipkovnica prineseta nepošteno prednost pred kontrolerji in morda bo Respawn v igro vnesel podoben sistem, kot ga že dolgo uporablja Fortnite.

V vsakem primeru bo izid na Steamu igro odprl milijonom novih igralcev, tako da bodo strežniki kmalu postali veliko bolj oblegani kot do sedaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime