Cyberpunk 2077 zopet zamaknil datum izida

Na najbolj pričakovano igro letošnjega leta, Cyberpunk 2077, boste morali počakati malce dlje, kot je bilo načrtovano.

Kljub temu, da je razvijalec CD Projekt RED pred par tedni izjavil, da trenutno situacija s koronavirusom na njih ni vplivala in da septembrski izid drži kot pribito, so si tri mesece pred izidom nenadoma premislili.

Razvijalec je na svojem uradnem Twitter računu povedal, da igra sicer vsebuje vse igralne elemente, a si želijo vzeti še nekaj dodatnega časa za dodatno optimizacijo, odpravljanje hroščev in uravnoteženje izkušnje. Zavedajo se, da jih zna to stati zaupanja iz strani njihove publike in da je bila odločitev zelo težka, a na koncu želijo dostaviti tisti najboljši možen izdelek.

Novi datum izida je tako postal 19. november. To je že druga prestavitev izida, saj bi Cyberpunk 2077 originalno moral iziti aprila 2020, a ga je CDPR prestavil na september. Čeprav je ta še 3 mesece stran, je to očitno premalo časa in razvijalca čaka še precej dela.

Igra se bo na prodajnih policah pojavila zelo blizu datumu, ko bodo izšle tudi konzole naslednje generacije. CD Projekt RED je že potrdil, da bo Cyberpunk 2077 ob izidu podpiral samo konzoli PlayStation 4 in Xbox One, za PlayStation 5 in Xbox Series X pa bodo začeli predelavi, ko bo osnovna verzija povsem optimizirana. Ne bi nas presenečalo, če bi se premislili tudi na tem področju in bomo avgusta deležni sporočila, da želijo izdati igro za vse platforme naenkrat in da nas čaka še en zamik v 2021.

Vse pa ni tako temno, saj razvijalec 25. junija pripravlja Night City Wire dogodek, v katerem bi znali videti kakšen nov igralni napovednik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime