Call of Duty: Modern Warfare – kaj vse prinaša 4. sezona?

Po pičlih treh mesecih od izdaje, se Call of Duty Modern Warfare: Warzone vrača z že četrto sezono. Tokrat nam igra daje na razpolago še večji spekter orožja, nove mape map in novega legendarnega karakterja – kapetana Prica.

Battle Pass

Vrnila se je tudi nova izdaja popularnega sistema Battle pass, ta je pa praktično kopija enakega sistema iz igre Fortnite. Z nabavo nove prepustnice, ki znaša pičlih 9,99 € se nam takoj odklene kapetan Price. Odpre se nam pa nova vrstica objektov kot so: nova troblja za vozila, malo morje novih načrtov za naša orožja – eden izmed njih je nov CALLOUS načrt za pištolo m1911, mnogo priboljškov za zvišanje in pospeševanje naše XP stopnje itd… Priča smo raznim kozmetičnim dodatkom, ki igro kvečjemu samo popestrijo in nobenemu igralcu, ne dajo večje prednosti.

Kupimo pa lahko tudi podaljšek, ki že obstoječim Battle Pass dodatkom pospeši naš proces igranja. Odkrito vam nakup tega odsvetujem, saj si lahko skoraj vse sezonske predmete pridobite z samim igranjem igre.

V igro so dodali tudi 3 nove mape in 2 novi orožji: FENNEC in CR-56. Kmalu pa sledi poslabšanje orožja GRAU, ki je dominiralo izbiro vsakega resnega igralca. Kljub temu pa še v igri prevladujeta M4A1 in MP7 za katere se že dolgo govori, da bodo vrgli izven mete.

Zhokov Scrapyard 

Tokrat se vrne mapa iz klasičnega dela Modern Warfare 2. Ta je sicer v igro že vključena in je del originalne Warzone mape Verdansk, vendar je tokrat na voljo tudi v večigralskem načinu igre.

Barakett Promenade

Na prvi pogled spominja na sceno iz Ukrajinskega mesta Pripyat ali Černobil in izvira iz originalnega dela serija Modern Warfare. Ta je nova edicija pri igralnem načinu Ground War.

Trench

Nova mapa, ki spominja na obstoj bojevanja iz prve svetovne vojne. Mapa je polna rovov, ki nam dajejo zavetje pred streli izpred drugih strani in nam ščitijo slepo stran pogleda. Za hitrejšo premikanje med rovi pa se lahko povzpnemo na pritličje dogajanja, kjer smo izpostavljeni vsaki živi duši na mapi. Tako se ustvari tvegan “high risk, high reward” način bojevanja. Samo ime pa namiguje na mapo iz originalne igre Modern Warfare 2.

Razširitev bojevanja: Warzone

Poleg navadnih dodatkov k sami igri, pa so se razvijalci še posebej potrudili k razvijanju samega Warzone načina igre. Tokrat nam v novi sezoni ponujajo še posebej zanimive dodatke, ki popestrijo način igranja preko raznih igralnih načinov in težavnostih stopenj. Menim da so se tokrat razvijalci še posebej potrudili za obstoj battle royale načina igre in za razliko od lanskega Black Ops 4 Blackouta, se Infinity Ward veliko bolj trudi z inovativnimi dodatki, ki se lahko kosajo s Fortnitom.

Jailbrake

V samo igro se je vcepil izraz Jailbrake. Ta izraz je trenutno popolnoma spremenil potek vsake Warzone igre, saj v igro vrne čisto vsakega eliminiranega igralca – ne glede na to, ali smo že porabili našo drugo priložnost v gulagu ali ne. Tokrat se ne rabimo zanašati samo na našega zadnjega prijatelja, da si ta pridobi 4500 dolarjev in nas kupi nazaj v igro.

Fire Sale

Dogodek “Fire Sale” pomeni točno to kar se sliši. Vsi priboljški v trgovini so na 80% popustu, zato vsi navalijo na trgovine, ki so tokrat še veliko bolj izpostavljene.

Supply Chopper

Novi so tudi dobrodelni helikopterji, ki popestrijo igranje z dodatnimi dobrotami. Ti se pojavijo naključno na mapi in bojevanje z nasprotniki popestrijo, saj vsi navalijo na helikopter.

Juggernaut Royale

Med igranjem Warzone igralskega načina se na Verdansku pojavijo trije paketi z Juggernaut zaščitno obleko, ki nas naredi pravzaprav neustavljivega. Seveda ob pristanku paketa vsaka živa duša navali na paket in omogoči samo še večje klanje med igralci. Celoten potek pridobivanja obleke spominja na krvavo bojevanje igralcev za Infinity Gauntlet v igri Fortnite.

Warzone Rumble (50v50)

Je nov igralski način, ki je del Warzone paketa, ki preusmeri igralce v ekipo, ki šteje petdeset članov in tako ustvari namišljeno vojno proti drugim petdesetim. Ta je sicer čista kopija enako imenskega igralskega načina iz igre Fortnite, vendar nas glede igranja spomne na nekaj iz serije Battlefield.

Realizem

V sami igri je že prej obstajal realistični način igranja, kateri spremeni potek igre z težjim pristopom bojevanja. Na našem ekranu je izpostavljena samo nujno potrebna informacija za naše igranje. Poleg tega pa so vsem igralcem izpostavljeni razni deli telesa. Streli v glavo in prsa so veliko bolj kritični in tako lahko nasprotnike pokosimo veliko hitreje kot ponavadi.

Edina fora vseh teh novih adicij je, da se dogodijo popolnoma naključno, z izjemo realizma, ki je na voljo kot posamičen igralni način. Obstaja velika možnost da se eden izmed dogodkov sploh ne zgodi, zato moramo dogajanje igre spremljati preko raznih sporočilnih oken.

Povzetek dodatkov:

  • Nov operator: Kapetan Price,
  • nove karakterske misije Kapetana Price,
  • nov operaterski skin,
  • nova troblja, ki je izsek iz klasične skladbe “Ride of the Valkyries”,
  • 10% bonus pri trajanju celotne sezone,
  • pri stoti vrstici prepustnice si pridobimo klasični nočni skin za kapetana Prica,
  • malo morje novih skinov, XP prepustnic, itd..

Ena izmed velikih slabosti pa je trenutna velikost same igre. Nadgradnja je za delovanje igre je potrebna in znaša slabih 40 GB. Poleg tega pa zdaj celotna igra znaša kar 186 GB. Odkrito se mi ne sanja zakaj vsaka večja posodobitev terja skoraj velikost ene igre, vendar je ta velikost nesprejemljiva. Čeprav skoraj vsak redni uporabnik na PC-ju nosi te dni ogromne diske, je težava veliko večja na konzolah, kjer je tako razširjanje diskov težje opravilo.

Glede na dane entitete in predmete in cene se nakup nove prepustnice ultimativno splača. Vse odkar sta se razvijalec Infinity Ward in založnik Activision odločila, da standardni plačljivi podaljški ne bodo del novih iger, se je število aktivnih igralcev povečalo in popularnost Warzona je že zdavnaj prehitela lanski Blackout.

Warzone še zmeraj noro zabaven in igralnost je z izdajo podaljškov zmeraj boljša. Kljub veliki popularnosti pa je glede kompetence, igra še zmeraj tesno z igro Fortnite. Katera igra bo preživela test vzdržnosti pa je samo vprašanje časa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime