Epic Games zaradi protestov iz Fortnita odstranil policijske avtomobile

Protesti v ZDA te dni ne pojenjajo in Black Lives Matter gibanje se je iz resničnosti preselilo tudi v virtualne svetove. Priča smo bili protestnim shodom v GTA 5, v še eni Rockstarjevi uspešnici, Red Dead Redemption 2 pa je pripetilo kar nekaj incidentov, povezanih z rasizmom.

Založnik Epic Games je slab teden nazaj izdal 3. sezono igre Fortnite in igralci so med prečesavanjem nove vsebine odkrili tudi skrito zanimivost. Policijski avtomobili so namreč povsem izginili iz igre in namesto njih so se pojavili povsem običajni avti civilistov.

Epic Games odstranitev policijskih patrulj ni najavil nikjer in to spremembo boste zaman iskali v popisu popravkov in sprememb. Kaj je razlog te spremembe ni znano, a spletna stran Wall Street Journal poroča, da se je to zgodilo zaradi protestov glede policijskega nasilja in kot podpora gibanju Black Lives Matter.

Skupnost nad potezo ni ravno navdušena, saj so nekateri mnenja, da se razvijalec ne bi smel spuščati v politične vode. Poleg tega želijo nekateri igrati igre ravno zaradi tega, da se umaknejo zmedi iz vsakdanjega življenja in je takšna poteza iz strani razvijalca samo vir frustracij.

K sreči umik policijskih avtov nikakor ne vpliva na igralnost, tako da večina ljudi spremembe sploh ne bo opazila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime