Microsoft ugaša Mixer in stopa v partnerstvo s Facebook Gamingom

Microsoft je včeraj presenetil vse in nenadoma najavil, da bo njihova pretočna platforma Mixer kmalu zaprla vrata, Microsoft pa bo namesto razvoja svoje ponudbe raje stopil v partnerstvo s Facebook Gamingom.

Novica je očitno presenetila vse, tudi največje Mixer partnerje, kot sta recimo Shroud in Ninja. Microsoft je na uradnem blogu zapisal, da bosta obe njihove dve največji imeni dobili pogodbo za Facebook Gaming, a da nimata do njih nobenih več obveznosti in se lahko odpravita tudi na Twitch ali pa YouTube.

Shroud je izjavil, da je hvaležen za vse spomine in da razmišlja o svojih naslednjih korakih. Podobnega mnenja je tudi Ninja, ki je ponosen na vse dosežke svojih sledilcev in da ga čaka še kar nekaj razmišljanja glede njegove naslednje poteze. Obe izjavi kažeta na to, da sta bila partnerja presenečena nad nenadno odločitvijo Microsofta.

Phil Spencer, šef Microsoftove Xbox divizije, je njihovo odločitev malce bolje razložil v intervjuju za spletno stran The Verge. Povedal je, da so se v bitko spletnih pretočnih platform spustili precej pozno in Mixer je na koncu v primerjavi s Twitchom in YouTubom preprosto privlekel premalo uporabnikov, da bi se jim splačalo vlagati denarce v nadaljnji razvoj platforme. Rast je bila premajhna in po nekaterih poročilih je obiskanost Mixerja med koronavirus krizo narasla za manj kot 1 %, medtem ko je konkurenca beležila visoke številke.

Microsoft gledalce in naročnike spodbuja, da v mesecu juniju vsem partnerjem namenijo preostale Emberje in Sparkse, saj bodo vsem Mixer partnerjem ta mesec podvojili izplačila. Vsi naročniki, ki imajo na računu še vedno neizkoriščene Emberje, bodo dobili denarce povrnjene v obliki Xbox darilnih kartic kot v zahvalo za njihovo lojalnost platformi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Kdo pa ni tega pričakoval? Ninja je padel iz 100k istočasnih gledalcev na slabih 10k. Ampak še vedno poklon M$, ki je naredil nekaj kaj več kdo ne bi. Npr. kak Google ali pa sedaj Amazon bi sam najavil izklop in zbežal. Ampak mislim, da je bil največji uničevalec ravno Youtube. Vedno ko gledam na Twitchu vse lagira, in večina časa niti 1080p ne moreš gledat za razliko od youtube ko lahko 4K brez problema. Twitch ima edino prednost, da je veliko lažje iskat določene igre ter osebe.

  2. Twitch je na sceni predolgo, da bi dejansko lahko unčinkovito konkurirali z njim. Se mi pa zdi, da je potreben nekdo, ki bi tako kot s twitchom tudi z youtube-om uspešno konkuriral. Youtube ima močne probleme z demonizacijo twitch pa se čedalje bolj razvija v platformo za razne booby streamerke, da ne omenjamo tega da naj bi na twitchu dejansko “težili” streamerjem naj povečajo čas streamov in podobno.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime