Brezplačni GTA 5 je število Epic Games uporabnikov močno približal Steamu

V letu 2020 se je zdelo, da se je vojna med digitalnima trgovinama Epic Games in Steam malce umirila. Epic Games je namreč malce umiril svojo strategijo napada in za njegovo trgovino se je pojavilo nekoliko manj ekskluziv.

A potem je platforma zopet udarila in igralcem ponudila brezplačne kopije igre GTA 5. Naval je bil takrat tako velik, da je celotna trgovina odpovedala delovanje, strežniška tla pa so se zatresla na njihovi celotni strežniški infrastrukturi, saj je pritisk čutila tudi njihova igra Fortnite.

Epic je nato nadaljeval z novimi, silami privlačnimi ponudbami, saj so brezplačno podelili še igre Civilization VI, Borderlands: The Handsome Collection in Ark: Survival Evolved. Vse to je zadostovalo, da je število uporabnikov močno naraslo in po dveh letih od izida je platforma začela končno konkurirati Steamu.

Med 14. majem in 18. junijem so tako dosegli dva pomembna mejnika: platforma je zabeležila 13 milijonov unikatnih uporabnikov, v enem mesecu pa je njihovo digitalno trgovino uporabilo 61 milijonov igralcev.

Steam je seveda še vedno trdno zasidran na prvem mestu. Lani so denimo dosegli rekord, ko je njihove storitve v enem mesecu zagnalo 95 milijonov uporabnikov, dnevno pa držijo preko 24 milijonov igralcev. Vendar razlike niso več tako velike in Epic Games je dejansko začel kazati konkurenčnost. Samo da bodo še naprej deževale brezplačne igre in mi se ne bomo preveč pritoževali. Predvideva se, da je Epic Games do sedaj vsakemu igralcu podelil za okoli 2000 $ brezplačnih iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime