George R. R. Martin, avtor knjig Game of Thrones, naj bi v 2021 končno izdal naslednji del sage The Winds of Winter

Po slabo sprejeti zadnji sezoni serije Igra prestolov, so si oboževalci v brk mrmrali samo eno: “Vsaj na prihajajočo knjigo The Winds of Winter se lahko zanesem.” To pisatelj George R. R. Martin piše že dolga leta in čeprav naj bi knjige pri ključnih dogodkih sledile dogodkom iz serije, se bodo določeni odseki močno razlikovali.

Oboževalci zato upajo, da bodo knjige prinesle boljšo finalno bitko ter bolj smiselno razrešitev Daenerys štorijalnega loka. Vendar je problem v temu, da je George presneto počasen pisec.

Zadnji del, Vranjo gostijo, je pisal šest let in leta 2011 je izjavil, da upa, da bo nadaljevanje spisano malce hitreje. Od te izjave mineva že 9 let, The Winds of Winter pa je še vedno v postopku pisanja.

Končen produkt bo masiven, saj bo knjiga štela okoli 3000 strani in če bo založniku to uspelo spraviti v eno samo fizično knjigo, bomo lahko z njo brez problema pobijali mamute.

George R. R. Martin je včeraj no svojem uradnem blogu zapisal, da je pisanje knjige lepo napreduje. Zaradi koronavirusa je pisec ostajal doma in pridno pisal nove strani, zapisal pa je tudi, da je zdrav in da je strah za njegovo počutje odveč. George namreč ni več mlad fantič, saj jih šteje že 71, zaradi česar je tudi velika tarča novega virusa.

George je povedal, da glede na tempo pisanja pričakuje izid knjige enkrat v letu 2021. V zadnjem času je veliko svojega pisanja namenil karakterjem kot so Cersei, Asha, Tyrion, Ser Barristan in Areo Hotas, naslednji teden pa se bo njegovo digitalno pero vrnilo na Bravos. S svojim napredkom je zadovoljen in optimistično napoveduje izid nove knjige.

Problem je, da mu nihče več ne verjame. Od leta 2011 dalje je George praktično vsako leto napovedal, da je izid za vogalom, a potem od vsega skupaj ni bilo nič. Izid se je neprestano prestavljal in maja 2019 je na svojem blogu zapisal, da če The Winds of Winter ne bo na policah do avgusta 2020, potem imajo oboževalci njegov blagoslov, da ga zaprejo na otok na Novi Zelandiji in da bo tam ostal, vse dokler ne bo dokončal knjige. Od tega očitno ne bo nič, zato tudi njegovim obljubam za leto 2021 ni ravno za verjeti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Kako to, da vam 8 sezona GoTa ni bila všeč ko pa ste tako zaljublejni v zgodbo The Last of Us 2? Oboje je na podobni ravni tako, da me res zanima?

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime