Minecraft prenovil podzemlje preko težko pričakovane Nether posodobitve

Ena bolj pametnih potez Microsofta se je zgodila leta 2014. Takrat so za več kot 2 milijardi dolarjev kupili razvijalca Mojang in s tem pridobili tudi pravice do njihove igre Minecraft. Takrat se je ta nakup zdel malce nesmiseln, saj je bil sicer Minecraft popularen, a igralci smo pričakovali, da ga bo kmalu nasledil kakšen bolj napreden naslov in da bo njegovo ime počasi utonilo v pozabo.

Vendar temu ni bilo tako. Piše se 2020 in Minecraft ni samo še vedno relevanten, ampak celo bolj popularen kot kadarkoli prej. Microsoft ga pridno poriva v ospredje pri vseh svojih konferencah, nedolgo nazaj pa smo tudi dobili samostojni odvrtek Minecraft Dungeons.

Včeraj so igralci originalnega Minecrafta dobili novo, sila obsežno posodobitev, ki popolnoma prenovi podzemni del igre. Čakajo vas štirje novi bio-domovi, kot so Soulsand Valley, Basalt Deltas, Crimson Forest in Warped Forest. Vsak od njih drži svoj poseben ekosistem, ki vam bo zagotovo ponudil ure raziskovanja in odkrivanja novih mehanik.

Podzemno Nether območje je precej nevarno in preživetje ne bo lahko. Čakajo vas novi sovražniki, kot so Piglini in Hoglini, ki vas znajo hitro pomalicati. A brez skrbi, saj se jih da prepričati v zavezništvo. Hogline lahko nahranite s Crimson gobicami, Piglini pa vas ne bodo napadli, če se boste mimo njih sprehodili v zlatem oklepu. Če imate v inventarju zlate palice, lahko z njimi celo trgujete. Kdo bi si mislil, da so prašiči tako zaljubljeni v zlato.

Posodobitev je že na voljo tako za Windows 10 kot tudi za Java verzijo, tako da lahko pričnete z igranjem takoj. Polni seznam sprememb si lahko preberete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime