Nova Pokemon igra je MOBA za telefone in Nintendo Switch

Nintendo je za včeraj napovedal povsem novo igro v Pokemon franšizi in oboževalci so ure pred uradnim razkritjem nemirno ugibali, kaj bi ta lahko bila. Za povsem nov del glavne franšize ni bilo veliko upanja, saj je Sword and Shield pred kratkim dobil prvi del sezonske prepustnice.

Ugibanja je bilo konec včeraj ob treh popoldne, ko je razvijalec The Pokemon Company pošteno presenetil vse in najavil projekt Pokemon Unite. Gre za večigralsko 5v5 MOBA igra, ki močno spominja na League of Legends.

Razlog te podobnosti ni naključen, saj naslov razvija kitajski Tencent, ki si tudi lasti razvijalca Riot in njihovo znamko League of Legends. Igranje tako ne bo veliko presenečenje: vsaka ekipa nadzoruje eno stran simetrične mape in poskuša po poteh priti do nasprotnikove baze. Razlika je v tem, da bomo tu namesto herojev nadzorovali prisrčne Pokemone, ki jih bomo lahko ulovili tako, da bomo bodisi stali na določenih točkah ali pa jih bomo pridobili preko borbe z nasprotnikom.

V video predstavitvi smo videli Snarlaxa, Pikachuja, Venusaura in kopico drugih, zagotovo pa jih bo končni produkt vseboval še veliko več.

Unite bo za igranje brezplačen, zato pričakuje veliko mikrotransakcij in odklepanje Pokemonov preko resničnega denarja. Igra še nima datuma izida, bo pa izšla za Nintendo Switch in Android ter iOS sisteme, potrjeno pa je tudi igranje med različnimi platformami, tako da se bodo vsi igralci udarili na istih strežnikih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime