Microsoft izdal brezplačno orodje za Windows 10, ki vam pomaga povrniti izbrisane datoteke

Ni ga računalničarja, ki ne bi kdaj po nesreči ali v navalu besa izbrisal kakšne datoteke. Včasih za brisanje poskrbi tudi sam operacijski sistem in občutek je precej neprijeten, ko izveš, da si nenadoma izgubil dostop do precej pomembnih in unikatnih datotek, ki jih ne moreš preprosto potegniti iz interneta.

Na internetu obstaja veliko programov, ki vam lahko pomagajo v takšni stiski. Veliko teh aplikacij navzven ponuja brezplačno povrnitev podatkov, a s tem vas samo zvabijo v uporabo njihovega programa. Ko namreč uporabnik klikne na gumb za povrnitev podatkov, ga pričaka obvestilo, da bo za to treba odpreti denarnico.

To je precej pametna marketinška poteza, saj bo marsikateri obupani uporabnik rade volje odštel denarce, če bo le dobil povrnjene podatke. K sreči pa mu od zdaj naprej za takšno obnavljanje ne bo več treba odštevati evrov, saj je Microsoft po tihem izdal svoj program Windows File Recovery, ki je za uporabo povsem brezplačen.

Ta je še v zgodnji inačici in je trenutno verzije 0.0.11761.0. Poleg tega zadeva deluje samo v obliki ukazne vrstice in ji manjka uporabniški vmesnik, ki ga ponujajo plačljive rešitve. A pomembno je, da zadeva dela in je poleg tega povsem zastonj.

Program lahko deluje v treh načinih: Default, Segment in Signature. Microsoft priporoča uporabo Default načina, še posebej če želite povrniti podatke, ki so bili izbrisani že dolgo nazaj ali pa če povrnitev želite narediti na formatiranem ali pa okvarjenem disku. Če Default način ne deluje lahko preizkusite Segment način, Signature pa je namenjen obnavljanju podatkov na USB ključkih in SD karticah.

Program si lahko prenesete iz sledeče povezave, kako pa ga uporabljati lahko preberete v uradnih navodilih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime