World of Warcraft profesionalna ekipa Method razpada zaradi obtožb glede seksualnega nadlegovanja

Če ste privrženec igre World of Warcraft ali pa če samo spremljate e-športno sceno, potem ste zagotovo že slišali za ime Method.

Gre za organizacijo, ki že leta igra pomembno vlogo v igri World of Warcraft. Sestavljena je iz profesionalnih igralcev, ki se prizadevajo pridobiti razne rekorde iz te igrem kot je denimo “World First”, kjer kot prvi poskušajo ubiti novega šefa raida ali pa kot prvi pridobiti najvišjo izkustveno stopnjo novega dodatka.

Žal pa je organizacija dolga leta v sebi skrivala temno skrivnost, ki je bila vedno znana, a so si pred njo očitno zatiskali oči. Tega je sedaj konec, saj se je v igričarski industriji začelo novo gibanje in ženske so spregovorile o močno razširjenem seksualnem nadlegovanju, izkoriščanju in celo posilstvih.

Glavno jabolko spora je njihov igralec MethodJosh, ki se že leta kopa v kontroverzijah glede seksualnega nadlegovanja žensk in celo mladoletnic. Leta 2019 je spletna stran Kotaku proti njemu sprožila podrobno preiskavo, v kateri je bilo razkrito, da se MethodJosh rad pogovarja z oboževalkami preko Discorda. S tem načeloma ni bilo nič narobe, a fant je imel rad zelo mlada dekleta. Sam je star nekaj čez 20 let, izjavil pa je, da so punce med 15 in 16 let “perfektne” starosti.

MethodJosh je 29. junija za vedno izgubil svoj Twitch kanal in čeprav platforma ni nikoli javno objavila razloga za odstranitev, mnogi smatrajo, da je bila ta odločitev posledica Kotaku članka.

Vendar Method organizacija svojega člana ni odstranila, pa čeprav se je takrat začela policijska preiskava njegovih zločinov. Preiskava je bila zaradi premalo dokazov opuščena, nekaj dni nazaj pa je streamerka “poopernoodle” razložila svojo tragično zgodbo glede svojega poznanstva MethodJosha.

Ta naj bi jo v nekaj mesecih poznanstva seksualno in emotivno izkoriščal, v enem obisku pa je prišla k njemu domov, samo zato, da bi lahko sodelovala v prenosu v živo. Ta isti dan jo je MethodJosh posilil.

Vendar “poopernoodle” še zdaleč ni edina ženska, ki jo je MethodJosh nadlegoval. Ena od njih je bila stara 14, ko ji je streamer začel pošiljati sporočila. Spet druga je bila stara 15, MethodJosh pa ji je predlagal sodelovanje v trojčku.

Obtožbe so se pojavile tudi proti direktorju Method organizacije Sascha Steffensu. Ta naj bi streamerko in bivšo članico Method organizacije AnnieFuschio preko poslovnega manipuliranja prisilil v bolj oseben odnos. Preden je zapustila organizacijo, je vse te stvari povedala ustanovitelju Scottu McMillanu, Steffens pa ji je zaradi tega zagrozil s tožbo. Vendar pa je streamerko podprla še ena ženska Swebliss, ki je v svojem javnem pismu naštela več točk neprimernega obnašanja iz strani Steffensa.

Steffens je bil zaradi teh obtožb poslan na neplačan dopust in Method čaka na rezultate raziskave iz strani policije. Končno so se tudi odločili, da MethodJosha odpustijo iz ekipe, a to se zdi, da je prišlo povsem prepozno.

Zaradi obtožb namreč vsi režejo vezi z Method organizacijo. Celotna World of Warcraft evropska PvP veja je podala svojo odpoved. Odpoved so podali tudi člani igre Path of Exile in severnoameriška WoW Invitational ekipa, ki tekmuje na uradnih World of Warcraft tekmovanjih. Razvijalec Blizzard je z Methodom prekinil sodelovanje, prav tako je stike prekinila popularna stran Wowhead, podporo pa so umaknili tudi sponzorji kot je denimo Corsair.

Method organizacija se bo tako bolj težko pobrala, saj so z njimi prekinili vezi vsi večji igralci, tako da bo delovanje gilde po 15-ih letih doživelo svoj bridki konec.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime