Mortal Shell dobil 40 minut dolgi igralni napovednik

O igri Mortal Shell smo pisali že večkrat in z vsakim novim člankom nam je čedalje bolj jasno, da bo to več kot očiten klon igre Dark Souls, a da bo Mortal Shell svoje igranje popestril z nekaterimi unikatnimi elementi.

Včeraj smo dobili 40 minut dolg igralni napovednik, v katerem lahko vidimo sila veliko nove vsebine. Posnetek vam bo pokazal nekaj pretepanja šefov in običajnih nasprotnikov, bojevanje in nadgrajevanje. Poleg tega bomo lahko veselo brenkali na lutnjo in iz tega inštrumenta bomo lahko razvili prav svojo nadgrajevalno veščino.

Mortal Shell se od Dark Souls iger razlikuje predvsem pri bojevanju, saj uporablja zanimivo tehniko okamnitve. Naš karakter lahko samo z enim gumbom kadarkoli sproži veščino okamnitve, kar nam omogoči kratko večjo odpornost na škodo. To pride prav pri pretepanju, ko vidimo, da se ne bomo mogli pravočasno izogniti napadu ali pa tega ubraniti z orožjem. Prav tako lahko to tehniko uporabimo za napade, ki lahko za kratek čas postanejo veliko bolj uničujoči.

Med igranjem bomo lahko nabirali dve glavni surovini: Tar in Glimpses. Katran bo tista primarna osnova, preko katere bomo lahko trgovali in kupovali predmete ali veščine, Glimpses pa bomo naključno pridobili od sovražnikov. Obe surovini nas bosta čakali na zadnjem mestu smrti in, če bomo podlegli še enkrat, preden ju poberemo, bosta izginili za vedno.

Smrt je v Mortal Shell nekoliko posebna. Ko vaša merica zdravja doseže ničlo, bo vaš duh skočil izven lupine in takrat boste imeli na voljo samo 1 točko zdravja. Čas v spiritualni formi lahko namenite temu, da sovražnike zvabite stran od svoje lupine, preden spet skočite vanjo ali pa se hrabro podate v naskok na nasprotnika. Ko enkrat spet skočite v lupino, živite na izposojenem času in če vam bo nasprotnik zopet izmaknil življenjsko črto, boste poslani nazaj na začetek stopnje.

Mortal Shell je videti zanimiv in glede na pomanjkanje novih Dark Souls iger, bo ta zalogaj več kot dobrodošel. A zavedati se je treba, da je razvijalec Cold Symmetry majhen studio, tako da bo tudi igra stavila na manjša območja, ki jih poseljuje manjše število raznolikih grdavšev.

Datum izida še ni znan, igro pa bomo lahko poganjali samo na Epic Games platformi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime