Popularni World of Warcraft streamer Reckful si je pri rosnih 31. letih vzel svoje življenje

Depresija je vzela še eno žrtev in tokrat ta prihaja iz streamerske Twitch scene. Včeraj je namreč umrl popularni World of Warcraft in Hearthstone streamer Byron ‘Reckful’ Bernstein, ki je bil ob svoji smrti star samo 31. let.

Njegovo smrt je preko Twitterja objavila njegova bivša punca, to novico pa je nato potrdil tudi njegov sostanovalec. Reckful si je vzel življenje in to po dolgem boju z depresijo in bipolarno motnjo. Streamer svojih težav ni skrival in je celo v živo predvajal svojo terapijo s svojo psihiatrinjo.

Reckful je bil kakšen mesec neaktiven na Twitchu, a je še vedno redno posodabljal svoje statuse na Twitterju. Njegova zadnja objava pred smrtjo je bila naravnost srhljiva, saj je zapisal, “da mu je žal za vse, ki morajo živeti z njegovo norostjo”.

Bernstein velja za precej veliko ime streamerske scene, saj je bil eden prvih resnih igralcev Twitch scene. Svojo prepoznavnost je zaslužil leta 2009, ko je postal najboljši World of Warcraft PvP igralec za 6 zaporednih sezon. Iz WoWa se je nato preselil v igranje Hearthstona, kjer je prav tako igral pomembno vlogo kot igralec in tudi kot caster.

Njegova smrt je pomembno vplivala na igričarsko industrijo in slavnemu igralcu so se poklonila večja imena, kot so Asmongold, xQc in Andy Milonakis. Prav tako so spoštovanje izrazili uradni Twitter računi raznih iger kot sta denimo World of Warcraft in League of Legends.

Iskreno sožalje njegovi družini, saj si je pred leti zaradi depresije življenje vzel njegov starejši brat Guy Bernstein, njegov brat Gary pa je na Twitterju sporočil, da sta oba umrla na podoben način.

Reckful ni edini, ki je zaradi nenadnega samomora pretresel Twitch sceno. Dobro leto nazaj si je namreč zaradi podobnih razlogov življenje vzel Twitch in YouTube streamer Etika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime