Interaktivni dokumentarec Half-Life: Alyx – Final Hours razkril, da je razvijalec Valve preklical vsaj 5 Half-Life projektov

Geoff Keighley je zadnjih nekaj dni napovedal nov in po njegovih besedah zelo razburljiv projekt, ki mu je zadnje pol leta povsem prevzel življenje. Zadeva je včeraj končno izšla in to v obliki zanimivega interaktivnega dokumentarca, z imenom Half-Life: Alyx – Final Hours.

Geoff se je spustil v pisarne razvijalca Valve in pogledal, kaj vse je podjetje počelo zadnjih 10 let. Namreč preden je razvijalec nekaj mesec nazaj izdal VR igro Half-Life: Alyx, od njega nismo videli skoraj ničesar kot pa podpiranje že obstoječih iger in delo na platformi Steam. Vendar pa razvijalec ni samo posedal okoli, ampak je neprestano preizkušal recepte za nove igre, žal pa se noben prototip oprijel dovolj, da bi se iz njega razvila polna igro.

Tako so poskusili razviti kar 5 različnih Half-Life naslovov, a nobeden od njih ni napredoval iz zgodnjega prototipa. Med letom 2012 in 2014 se je delalo celo na polnem nadaljevanju Half-Life 3, ki je želel združiti proceduralno sestavljene stopnje z nekaterimi ročno oblikovanimi elementi. Valve je tako poskušal ustvariti Half-Life poglavje, ki nikoli ne bi bilo isto, žal pa so delo takrat opustili, saj pogon Source 2 preprosto še ni bil dovolj razvit.

Poleg Half-Lifa so delali tudi na drugih stvareh. V izdelavi je bil tudi Left for Dead 3 in celo RPG igra, ki bi spominjala na Dark Souls. Poleg tega je Valve že dolgo nazaj načrtoval izdelavo svojega VR sistema, ki so ga davno nazaj imenovali Vader in bi se prodajala za ceno 5000 $ po kosu. Glede na to, da se Index sicer prodaja dobro, a je še vedno pregrešen drag VR sistem, bi bil Vader zelo verjetno obsojen na propad.

Interaktivni dokumentarec ni brezplačen ampak si ga lahko na Steamu kupite za dobrih 8 €. Za gledanje ne potrebujete VR naprave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime