Kje je 4. sezona serije True Detective?!

Danes je bolj počasni dan z novicami, zato sem se odločil, da z vami podelim eno bolj staro vest in kdo ve – morda ste zanjo že slišali ali pa ste takšen nevednež kot sem jaz in bo novica za vas presenečenje.

Včeraj sem spravil v vnovično gledanje 1. sezone serije True Detective, ki je danes stara 6 let in je še vedno primer mojstrske televizije. To je moje tretje gledanje te sezone in res je že čas, da o njej spišem recenzijo. A ob gledanju sem se vprašal, kakšna je točno prihodnost te serije in kako poteka snemanje 4. sezone.

Po hitrem Googlanju pa sem naletel na veliko presenečenje, saj HBO še vedno ni potrdil snemanja nove sezone, to pa je močno čudno. Tretja sezona je po gledanosti sicer padla v primerjavi s preteklimi sezonami, a del krivde nosi dejstvo, da je ta izšla tri leta po 2. sezoni. Vseeno pa je True Detective veliko ime še danes, zato bi morala biti nova sezona za HBO nekaj logičnega.

Čeprav so načrti zanjo obstajali, se je v začetku letošnjega leta zgodil en velik preobrat. HBO je namreč zapustil pisec Nic Pizzolatto, ki je do sedaj spisal scenarij za vse tri sezone. Njegov odhod je tako močno vplival na razvoj serije, saj je ta skozi sezone neprestano spreminjala igralce, ravno Nic pa je bil tista stalnica. Oboževalci serije bodo morda njegovega odhoda veseli, saj velja dejstvo, da je 1. sezona bila najboljša, potem pa je kakovost pisanja padla.

Nic je svoj odhod sporočil na Twitterju, neki sledilec pa ga je vprašal, ali to pomeni konec Pravega detektiva. Nic mu je odgovoril, da pravice do serije pripadajo HBO-ju, tako da je odločitev samo na njih. HBO se lahko tako odloči najeti novega pisca, morda pa lahko tudi izpeljejo scenarij, ki ga je imel zamišljen Nic. Ta je pred odhodom sporočil, da ima za četrto sezono eno noro idejo, spisal pa je že 40 strani scenarija.

Vse to se je zgodilo v januarju 2020 in vse do danes HBO še ni sporočil ničesar glede morebitnega nadaljevanja serije.

Vse pa ni tako temno, saj Nic za televizijsko mrežo FX dela na novi seriji Redeemer, ki naj bi bila temačna drama v slogu True Detectiva. Vendar dobrih novic tu še ni konec, saj bo glavno vlogo v novi seriji igral Matthew McConaughey, ki je z likom Rusta v prvi sezoni serije True Detective slednjo zapisal v zgodovino kriminalk.

Navdušencem nad True Detectivom pa medtem priporočam odlični Mindhunter, ki si ga lahko ogledate na Netflixu. Serija zadane podobne tone kot HBO-jev produkt, le da je zasnovana na resničnih dogodkih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime