Bitcoin goljufi prevzeli Twitter račune Bill Gatesa, Appla, Uberja in Elon Muska

Slovenci nikoli nismo zares posvojili Twitterja, kar je škoda, saj je to družbeno omrežje res priročno za hitro širjenje svojih misli. Tako da vas veliko verjetno sploh ni opazilo, da so se pri Američanih močno zatresla tla, saj so večji Twitter računi nenadoma postali žrtve hekerjev, ki so preko spletne goljufije in kriptovalut v žep pospravili ogromno denarja.

Kaj točno se je zgodilo, še zdaj ni jasno, a večji računi so včeraj nenadoma objavili statuse, da bodo zaradi koronavirus krize postali radodarni in da bodo za določen čas podvojili vse nakazane zneske na njihov naslov kriptovalut. Seveda je šlo za nateg, a ta je bil dobro zamišljen. Hekerji so si namreč izbrali račune bogatunov, za katere je jasno, da imajo pod palcem ogromno denarja. Med vdrte račune tako lahko najdemo Elona Muska, Billa Gatesa in Barracka Obamo. Vdrli so tudi na račune večjih podjetij kot so Apple, Uber, padla pa je tudi menjalnica kriptovalut Gemini.

Twitter je hitro priznal napako, a te še vedno niso povsem odpravili. Za nekaj časa so onemogočili vse preverjene račune in čeprav se situacija počasi vrača nazaj v normalno stanje, Twitter opozarja, da se še vedno zna zgoditi, da kakšne funkcije prenehajo z obratovanjem.

Več kot očitno je šlo za obširen napad in posledice še niso jasne. Spletna stran The Verge poroča, da je na prevaro padlo ogromno ljudi in da se je na lažne Bitcoin naslove zlilo tisoče in tisoče dolarjev.

Zanimivo je tudi, da ta napad ni samo izkoristil neke baze ukradenih gesel, ampak je bil napad precej bolj sofisticiran. Gemini denimo poroča, da je imel njihov račun vklopljeno 2FA zaščito, pa jim to ni pretirano pomagalo. Nekateri zato ugibajo, da so napadalci izkoristili kakšno luknjo v Twitter orodjih za planiranje objav, vendar so to povsem nepreverjene informacije.

Smešno, da vedno aktualni Twitter račun Donalda Trumpa ni bil tarča hekerjev, to pa verjetno zato, ker mu nihče ne bi verjel, da želi komu podariti denar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime