Microsoft Flight Simulator bo v fizični obliki vključeval 10 DVD-jev

V današnji digitalni dobi si že malce težko predstavljamo, da bi se izvod kopije igre odpravili v trgovino in tam nabavili fizični izdelek. Za konzole še nekako gre, saj Xbox One in PlayStation 4 vrtita Blu-ray ploščke, na PC-ju pa je situacija povsem drugačna. Računalniki Blu-raye nikoli niso res posvojili in tako se je pot fizičnih ploščkov tam ustavila na DVD-jih, ki seveda nosijo veliko manjšo kapaciteto.

Sicer se igre na PC-ju še vedno prodajajo, a ob nakupu ponavadi dobimo samo škatlo s kodo za aktivacijo na digitalni platformi, včasih pa se notri nahaja tudi DVD, ki drži namestitvene datoteke za Steam, igro pa si nato prenesemo iz interneta.

Microsoft pa se je za svoj simulator letenja Flight Simulator odločil, da bo igralcem ponudil kar polno igro in jih obenem zasul z DVD ploščki. Lično zapakiran paket bo tako vseboval kar 10 DVD-jev, kar bo zadostovalo za 85 GB podatkov in ogromno potratne plastike. Zadeva bo zagotovo zanimiva za zbiratelje, zraven pa boste dobili tudi uporabniški priročnik, ki so bili včasih reden spremljevalec fizičnih kopij iger, nato pa so skoraj povsem izginili. Kar je velika škoda, saj ste včasih ob nakupu kakšne RPG igre zraven dobili obsežno knjigico ter celo zemljevid.

Kljub nakupu fizične kopije boste vseeno potrebovali internet. DVD-ji bodo namreč pomagali tistim s slabšo internetno povezavo, a povezavo boste potrebovali za prenos vseh prihajajočih posodobitev. Poleg tega bo Flight Simulator pri ustvarjanju realističnih talnih kart črpal podatke iz svojih strežnikov, kjer se nahaja široka baza podatkov Bing zemljevidov.

Microsoft Flight Simulator bo stopil v zaprto beta testiranje 30. julija, polni izid pa nas čaka 18. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime