RockyNoHands je boljši od marsikaterega Call of Duty Warzone igralca, pa čeprav je kvadriplegik in lahko igra samo z usti

Če se boste morda znašli v igranju Warzona in vas bodo pokosili streli igralca z imenom RockyNoHands, potem vas je ubil nekdo, ki zaradi svoje invalidnosti ne more uporabljati rok in lahko igra samo z usti preko posebne naprave Quadstick.

A to ne pomeni, da bi vas moralo biti sram, saj je ta igralec, s pravim imenom Rocky Stoutenburgh, premagal v svojem življenju težke ovire in njegova trma in ljubezen do iger ga je pripeljala do točke, da je samo preko igranja z usti postal boljši igralec, kot pa marsikdo, ki lahko uporablja obe roki in ima pred sabo najnovejšo gaming opremo.

RockyNoHands je leta 2006 doživel tragično nesrečo, ki ga je pustila paraliziranega od vratu navzdol. To je bil zanj seveda močan udarec in v takšnem stanju ne moreš početi skoraj ničesar, praktično nemogoče je tudi posedanje in igranje videoiger. K sreči je imel Rocky ob sebi brata Andrewa in ta je začel raziskovati, kako bi lahko svojemu bratu pomagal in mu omogočil izvajati priljubljeni hobi.

Tako je naletel na prav poseben kontroler Quadstick, ki omogoča, da preko ust pošiljamo komande v igro. Tako lahko z nekaj vaje premikamo igralca, merimo in tudi streljamo. Rocky je velik ljubitelj večigralskih iger in Quadstick mu je omogočal, da je lahko začel preigravati PUBG. Andrew je sicer dvomil, da bo lahko v večigralstvu zmagal kakšno igro, a Rocky je pridno treniral v Offline načinu, nato pa se je spravil na Twitch in prvič v živo odigral spopad z drugimi igralci. In uspelo mu je, na koncu je zmagal, pa čeprav je imel skozi igro samo en uboj, je bil ta dovolj za tisti prepotrebni dvig samozaupanja.

Od tam se je zgodba RockyNoHandsa samo še stopnjevala. V Guinnessovi knjigi rekordov ima zapisana dva dosežka: največ zmag v igri Fortnite pri igranju z usti in največ ubojev v igri Fortnite pri igranju z usti. Njegove podvige so začeli spremljati tudi gledalci in RockyNoHands ima na Twitchu in na YouTubu preko 50.000 naročnikov.

Vendar pa se RockyNoHands ne misli ustaviti. Sedaj 33-letni igralec najraje preigrava Call of Duty Warzone in tam najraje igra ostrostrelca. V eni igri je celo nabral 13 ubojev, pravi pa, da bo ta dosežek kmalu prekašal in da se namerava še enkrat vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime