Zanimiva spletna stran WindowSwap vam ponudi razgled skozi okno naključnega uporabnika

Koronavirus nas je bolj kot ne zaprl v naša lastna stanovanja, zaradi česar smo bili primorani pregledati celotno Netflixovo knjižnico in si poiskati zanimivo vsebino na YouTubu. Ko je enkrat zmanjkalo filmov pa smo lahko samo še zdolgočaseno gledali skozi okno in si zamišljeno predstavljali oddih na morju.

Če ste se morda naveličani gledanja ene in iste okolice iz svojega okna, potem imamo za vas eno sila zanimivo spletno stran WindowSwap, ki vam ponuja gledanje razgledov skozi okna naključnih ljudi iz celega sveta.

Zadeva je zelo preprosta za uporabo: uporabniki so na svoja okna in balkone namestili kamere ter posneli kratki video. Na vas je, da na naslednji povezavi preprosto kliknete gumb “Open a new window somewhere in the world” in že se boste preselili na naključno izbrano kamero nekega uporabnika in dobili vpogled v njegov svet.

WindowSwap ponuja zelo pomirjajočo izkušnjo in res je čudno, kako lahko dolge minute samo gledate skozi okno in odklopite vso zunanjo okolico. Vsa okna zgoraj izpišejo tudi ime uporabnika ter lokacijo. Sam sem sprva naletel na London in prijeten prizor mi je ponudil pogled na Temzo in oblačno nebo velemesta.

Tudi sami lahko prispevate k temu projektu. Na spletno stran [email protected] pošljite 10-minutni video, ki je lahko posnet vertikalno ali pa horizontalno. Zraven pripišite svoje ime ter lokacijo in morda boste med naslednjim pregledovanjem oken naleteli na prav svoj razgled, le da bodo sedaj v njem lahko uživali tudi drugi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime