Najstnik zapravil 20.000 $ v Twitch donacijah in s tem izpraznil bančni račun svojih staršev

Današnji najstniki so precej prefrigana bitja in marsikakšen pubertetnik je že tako izurjen v uporabi računalnika in interneta, da zlahka prekaša tudi starejše. To je denimo nedavno prikazal primer vplivnice Kaye Solo in kakor je morda zadeva smešna, je kar malce strašljivo, kako je lahko 13-letnik spočel prevaro in prišel do zasebnih podatkov slavne osebe.

Takšen izurjen uporabnik je nekaj dni nazaj prišel na površje tudi na Twitch sceni. Kakor poroča spletna stran Dot Esports se je neki najstnik okoristil bančnega računa svojih staršev in se spravil na masovne donacije preko Twitcha. Očitno se pobič ne zaveda, da denar ne raste na drevesu, zato mu je uspelo v samo nekaj dneh povsem izprazniti bančni račun, ki pa seveda ni bil njegov.

Njegova mama je to prekomerno zapravljanje opazila šele takrat, ko je bilo že vsega konec. Ženska, ki želi ostati anonimna, je preverjala svoj bančni račun samo dvakrat na mesec, saj se je takrat spravila plačevat položnice. Tako je ob odprtju aplikacije šokirano opazila, da je njen sin zapravil 20.000 $ v Twitch donacijah, to bogastvo pa mu je uspelo zapraviti v pičlih 17 dnevih.

“Ko sem videla izpraznjen račun, so se mi začele tresti ustnice in morala sem spustiti glavo, saj bi drugače padla v nezavest. Najprej sem se jokala. Nisem mogla verjeti, da bi to res storil.”

A številke transakcijskih računov niso lagale in niso mogle priti od nobenega drugega kot pa od njenega sina. Ta je sicer imel svojo debetno kartico, a mu je mama gor nakazala samo minimalni znesek, ki ga je lahko nato zapravil za kupovanje malice in drugih manjših priboljškov. Mama tako sumi, da je njen sin pri prenašanju denarja videl njeno geslo ali pa se ni izpisala iz svoje aplikacije. Tako si je začel na debetno kartico nakazovati vrtoglave zneske, s katerimi je potem plačal vse Twitch donacije. Te so letele na račune raznih popularnih streamerjev kot so Tfue, Ewokttv in Gorb ter celo športnikom kot je denimo NBA igralec Meyers Leonard.

Hitro je poklicala banko, ta pa je zamrznila bančne račune in preklicala debetno kartico. A denarja niso mogli povrniti, saj so ji na banki povedali, da lahko dobi povrnjeni znesek samo v primeru, če se odloči kazensko preganjati svojega lastnega sina. Česar pa seveda ne namerava narediti.

20k in donations by minor in 17 days from r/Twitch

Obupana mama se je nato obrnila na Reddit, kjer je njena zagata pridobila veliko zanimanja. Poskušala je kontaktirati tudi Amazon, ki si lasti Twitch platformo, a so ji tam povedali, naj se obrne neposredno na Twitch. Žal ji pretočna platforma v dveh tednih še ni odgovorila na njeno poštno sporočilo.

Edina opcija, ki ji je preostala, je da kontaktira same streamerje in jih prosi za vračilo denarja. Za zdaj sta ji odgovorila samo dva, eden od njiju je bil košarkaš Meyers Leonard.

Mama je za spletno stran na koncu še izjavila, da je delala preveč ur in da je premalo pozornosti posvečala internetni aktivnosti svojega sina. Sedaj se osredotoča v iskanje razloga njegovega početja in želi se prepričati, da bo to edina večja napaka v njegovem življenju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime