Rocket League bo postal brezplačen – novi igralci boste morali igro prevzeti na Epic Games trgovini

Rocket League je letos dopolnil svoje peto leto obstoja in razvijalec Psyonix ob izidu zagotovo ni pričakoval takšne popularnosti svojega prvega izdelka. Vendar pa so igralci bili navdušeni nad relativno preprostim koncertom, ki se glasi: “Kaj če nogomet, ampak z avtomobili?”

Popularnost igre je začela čez leta razumljivo padati, a Rocket League še danes drži zdravo bazo igralcev. Ti bodo kmalu dobili nov priliv avtomobilskih nogometašev, saj je razvijalec včeraj najavil, da bo igra kmalu postala povsem brezplačna.

To bo zagotovo navdušilo veliko igralcev, a novica ni povsem pozitivna. Razvijalca Psyonix je že nekaj časa nazaj kupil založnik Epic in ta bo po vseh teh letih igro preselil na svojo platformo, Steam različice pa ne bo možno več prenesti. Razvijalec pravi, da bodo vsi lastniki Steam verzije še naprej lahko brezskrbno preigravali igro na starejši platformi in ta različica bo še naprej podprta. Poleg tega bodo vsi lastniki originalne igre, ki te dni zase še vedno zahteva 19,99 €, prejeli dobrote, kot so že izdani DLCji ter razne okraske za vaš dirkalnik.

A dejstvo ostaja, da novi igralci brezplačne različice ne boste mogli več prenesti iz Steama, ampak samo iz Epic Games platforme. Psyonix se še ni izjasnil, kdaj točno lahko pričakujemo ta prehod na zastonjsko igranje, bi pa naj se to zgodilo enkrat letos poleti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime