Star Wars: The Old Republic je sedaj na voljo tudi na Steamu

Star Wars: The Old Republic je MMO, ki je bil leta 2011 hudo ambiciozen. Razvijalec Bioware je poskušal svoje znanje pri ustvarjanju bogatih RPG izkušenj prenesti v večigralstvo in tako smo dobili masovno igro, s takrat rekordnim proračunom. Založnik EA je takrat želel iz prestola izbiti World of Warcraft in vsa ta leta kasneje je jasno, da mu to žal ni uspelo.

Vendar to nikakor ne pomeni, da je The Old Republic zanič. Igra vsebuje zanimivo zgodbo, ki jo lahko preigramo z različnimi razredi. Čeprav se stranske naloge med igralnimi razredi ponavljajo, so tiste glavne štorijalne niti unikatne za vsak razred posebej in se celo delijo na svetlo in temno stran. Vsaka stran ima po štiri lase, kar skupaj nanese 8 različnih zgodb. Raj za tiste prave Star Wars navdušence!

The Old Republic igra je danes precej drugačna od tiste ob izidu. Založnik je zaradi premajhne baze naročnikov odpravil naročnino, tako da se lahko igranja osnovne igre lotimo brezplačno. Obstaja tudi opcijska naročnina, ki stane standardnih 15 € mesečno, to pa vam bo prineslo dostop do vseh razširitev ter igralnih priboljškov, kot je denimo višja izkustvena stopnja, večja banka in podobno. Vendar pa vam tudi povsem zastonjsko igranje prinese stotine ur zabave, tako da je naročnina priporočljiva le za tiste, ki morajo preigrati prav vse, kar jim igra ponuja.

EA je v letu 2011 igro naselil samo na svoj servis Origin, saj je takrat želel še tekmovati s Steamom. Po skoraj desetih letih je uvidel, da iz tega kruha ne bo moke, zato je letos začel počasi seliti svoje igre tudi na Steam. Včeraj je prišel na vrsto tudi Star Wars: The Old Republic, ki ga lahko začnete igrati na naslednji povezavi. Preko Steama lahko tudi aktivirate naročnino in kupite razne kozmetične dodatke, a ti so precenjeni za vse, razen največje oboževalce.

Igro se vsekakor splača preizkusiti tudi letos, bodite le pozorni, da boste kljub Steamu morali prenesti samostojni zaganjalnik, preko katerega boste nato prenesli celotno igro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Zastonjsko igranje je po mojih izkušnjah imelo tudi grenke priokuse. Na primer si odigral kak instance in dobil orožje, ki bi ti lahko zelo pomagalo, a se ga je dalo praviloma uporabljati samo, če si plačeval naročnino.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime