Halo Infinite dobil igralni napovednik, ki prikaže moč konzole Xbox Series X

Včerajšnja Xbox konferenca se je začela udarno, saj se je v uro dolgi predstavitvi iger na naših zaslonih najprej izrisal prvi igralni napovednik prihajajoče igre Halo Infinite. Žal se konferenca ni nadaljevala v takšnem slogu, saj smo dobili veliko najav, a bore malo dejanskih igralnih posnetkov.

Halo Infinite je tako postal prvi pravi prikaz moči prihajajoče konzole Xbox Series X in kot lahko vidimo, nas čaka ogromen svet, posejan z zanimivostmi. Razvijalec 343 Industries se želi preko Infinite vrniti na sam začetek serije in glede na prikazano jim je to uspelo. Igranje in streljanje je videti sila preprosto in zabavno, očitno pa bo zopet celotna zgodba slonela na protagonistu Master Chiefu. Razvijalec je izjavil, da je Infinite rezultat petletnega razvoja in da želijo s to igro postaviti platformo za vso novo vsebino. S tem se želijo izogniti številčenju novih poglavij, kar je malce čudna odločitev. Infinite naj ne bi bila “Live-Service” igra kot je denimo Fortnite, tako da bo zanimivo videti, za kakšen poslovni model se je odločil Microsoft.

Grafično je zadeva solidna, a vizualna podoba vas ne bo ravno odpihnila. Na Twitterju se je nekaj ljudi že začelo norčevati iz podobe, ki naj bi bila močno ostarela. Res je, da so nemara teksture videti nekam plastično in priznati moram, da me obrazne animacije šefa niso ravno navdušile. A zraven je treba tudi upoštevati dejstvo, da se bo igra dogajala v ogromnem svetu brez nalagalnih zaslonov in da bo Infinite tekel pri 60 sličicah na sekundo.

Halo Infinite bo izšel skladno s konzolo Xbox Series X decembra letos, dobili pa ga bomo tudi na PC-ju – njegova Steam stran že obstaja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

  1. Moč konzole? Tole bi brez težav delalo na ps3… Niti malo ni navdušila niti ta igra niti ostale ki so bile predstavljene včeraj…Xbox je močno zavil na stranska pota…

    • Te pa daj, zaženi jih na ps3 če si tak car in veš vse.

      Tudi začetek PS4 in Xbox one ni bil nekaj preveč dih jemajoč in so grafično dobri špili začeli prihajat komaj po 2-3 letih, trenutno ni noben engine dobro optimiziran za novo generacijo. Prav tako pa, če si tak grafični geek, bodi srečen da prihajajo nove generacije konzol, ker edino tako se bo spet začelo nekaj spet spreminjat.

        • He has a point. Poglej si igre, ki so prišle na začetku PS4/Xbox One in poglej si igre danes. Prav tako pa ni vse v grafiki. Nevem no, ali sem jaz slep ali ste vi, ampak meni igra deluje vizualno lepa, še predvsem, če teče na 60 FPSov. Ampak mislim, da mnogi ne boste opazili razlik, dokler ne boste na debelo dobili video Xbox One vs Xbox Series X (30 vs 60 fps) in podobno.

          Pa če ti je od @Anonimno najbol neumen komentar potem kaj ti je od @Gamer? Človek je napisal, da bi igra delala na PS3, nevem no vsaj men igra izgleda velik lepše kot GTA 5 na PS3 in ta igra je porabila vsako pikico moči na takratni generaciji konzol. Na Xbox One in PS4 pa ja bi tekla, ker je igra realno OPTIMIZIRANA, da teče na Xbox One…

  2. M$ hoče preveč oglaševat zadevo 60 in 120 fps ter 4K. Splošnemu igračarju to ne pomeni nič. Naj dajo opcijo 30 FPS pa super grafiko pa bodo vsi tiho…

  3. Microsoft mora res neke degene iz svojega podjetja odpustit, ker ne vem keremu bedaku je bila ideja kul, da naj new console launch title optimizirajo za trenutno generacijo konzol in je edin prodajni point potem samo 60 fpsov.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime