Minecraft lahko sedaj igrate znotraj Minecrafta

Minecraft igralci so dosegli končni cilj pri ustvarjanju modifikacij, saj jim je uspelo v igro kockasti svet preseliti računalnik, na katerem lahko sedaj uspešno zaženemo in celo igramo Minecraft.

Zadeva upravičeno spomni na film Inception in enakega mnenja je tudi YouTube uporabnik Mj11jM, ki je v svetu ustvaril preprosto kočo z imenom Inception Room. Ko igralec stopi noter, lahko vidi pisalno mizo z računalnikom, na zaslonu utripa pa Java edicija njegovega priljubljenega naslova.

Zadeva je vsekakor videti kot neka črna magija in to na neki način tudi je. Za osnovo je vzeta modifikacija VM Computers, ki omogoči, da v Minecraftu zaženemo računalnike, ki jih poganja virtualni operacijski sistem. Na njega je igralec naložil Linux operacijski sistem in potem zagnal Minecraft. To je to, uspešno igrate Minecraft znotraj Minecrafta, pa čeprav z izjemno nizkim številom sličic na sekundo.

minecraft

To ni edin takšen podvig, ki se je pripetil v tej igri. Samo nekaj dni prej je nekemu igralcu na virtualno mašino uspelo naložiti operacijski sistem Windows 95 in nato mu je uspelo zagnati DOOM. Ta špil je bi sedaj res predelan že na vse mogoče sisteme, tako da samo še čakamo, da ga bomo lahko igrali na Upravitelju opravil.

No, zdaj sem videl pa res vse. Mimogrede, zgornji posnetek je lažen, saj je samo rezultat pametne odbdelave posnetka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime