Nova Superhot igra prisili igralca v nekajurno čakanje, preden se lahko ponovno loti igranja

Igra Superhot je leta 2016 hitro splezala na višek priljubljenosti pri igralcih in kritikih, saj je vsebovala hudo zanimivo osnovo. Trik igranja je namreč v tem, da čas stoji pri miru in se začne premikati naprej samo takrat, ko se začne premikati tudi igralec. Tako morate pametno razporejati premikanje, pobiranje orožij in streljanje nasprotnikov.

Razvijalec je nato izdal tudi VR različico, nedavno pa smo dobili še Mind Control Delete, ki jo brezplačno dobijo vsi lastniki originala. Vsekakor lepa gesta razvijalca, ki bi ta skupek kode zlahka prodajal pod cenovno nalepko, zato so tudi ocene igralcev precej visoke.

A pred kratkim je na površje prilezla ena grda podrobnost. Superhot igre vsebujejo tudi zgodbo, ki govori o tem, da je igra v bistvu droga, ki se pridno namesti v možganih igralca in ubožec postane od nje odvisen. Ta podrobnost v zgodbi igra vlogo tudi pri koncu, ki je v Mind Control Delete malce drugačen kot pa v ostalih igrah.

Namreč ko enkrat dokončate naslov, se bo ob koncu pojavil odštevalnik. Mimo njega ne morete in če se želite spustiti v vnovično igranje, boste morali igro pustiti prižgano dve uri in pol. Če denimo Mind Control Delete med tem časom zaprete in potem ponovno zaženete, potem se odštevalnik ponastavi in čakanje štarta od začetka.

Igralci nad to potezo razvijalca niso ravno navdušeni. A bilo bi lahko veliko huje, saj je razvijalec najprej nameraval ta odštevalnik povečati na 24 ur, kasneje pa so se odločili to čakanje zmanjšati na 8 ur. Takšno je bilo tudi stanje ob izidu, a zaradi pritoževanja igralcev je razvijalec zmanjšal čakanje na “samo” dve uri in pol.

Razvijalec zagovarja svojo odločitev, da je bil tak konec potreben, saj so želeli igralcem dati čas, da se malce zamislijo nad tem, kaj so trenutno igrali. Vendar pa se zdi poteza vseeno hudo neumna in nekateri igralci se pritožujejo, da igra med tem časom kuri njihov sistem in v nič meče porabljeno električno energijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime