Star Citizen razvijalec najavil roadmap za roadmap

Če ste morda navdušenec nad imerzivnimi vesoljskimi avanturami in že od začetka spremljate razvoj Star Citizena – morda najdražjega projekta v zgodovini videoiger – potem vam lahko izrazimo samo iskreno sožalje. Igra je namreč začela svoj razvoj leta 2011 in po vseh teh letih še vedno ni prešla niti v beta stanje, kaj šele v končni izid.

Star Citizen obljublja ogromno, bo pa igra razdeljena na dva dela. Razvijalec Cloud Imperium namreč dela tudi na ločenem enoigralskem delu Squadron 42, ki bi moral originalno iziti leta 2014. Projekt je bil nato prestavljen na 2016, nato na 2018, zadnji napovedani datum pa je konec leta 2020, ko naj bi igra izšla v zaprti beti. Žal razvijalec ni glede tega enoigralskega dela od decembra lani izdal niti ene nove informacije, zato je ljudem prekipelo. Začelo se je množično pozivanje, da Cloud Imperium pove vsaj nekaj novega in zaradi pritiska je razvijalec včeraj končno izdal nekaj informacij.

Objava na uradni strani je preprosto smešna. Cloud Imperium ima toliko izgovorov, da bi z njimi lahko napolnili še eno Kickstarter kampanjo. Ena večjih pritožb je med igralci je bil zastreli “roadmap” oziroma načrt razvoja. Razvijalec je izjavil, da že od marca dela na novem roadmapu, a da ta še ni povsem nared. Novi načrt naj bi igralcem omogočal boljše spremljanje napredka in tako bomo lahko videli, kaj trenutno delajo vse ekipe med razvojem. Cloud Imperium se je tudi potožil, da se morda ljudje ne zavedajo, koliko dela gre v sestavljanje napovednika, ki prikaže razvoj določene lastnosti igre. Na koncu so napovedali, kako bo izgledal njihov prihajajoči roadmap, saj morajo najprej začrtati cilje in potem narediti skico načrta.

Vidite kaj so naredili? Ustvarili so roadmap za roadmap in samo na temu so delali 4 mesece. To je absolutno ridikulozno in več kot očitno je, da se razvijalec pridno praska po jajcih, medtem ko naivni igralci vlivajo tisočake za nakup vesoljskih plovil. Glede na hitrost razvoja tako lahko Star Citizen pričakujete enkrat v prihodnosti, ko bo človeštvo že res začelo raziskovati oddaljene galaksije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime