Ta Diablo 2 modifikacija želi prikazati, kako bi bila videti ta legendarna igra danes, če Blizzard nikoli ne bi zaključil z njenim razvojem

20 let mineva, odkar je naše PC-je pozdravila legendarna igra Diablo 2 in čeprav špil morda ni tako kompleksen kot drugi akcijski RPG-ji današnjika, to niti ni pomembno. Diablo 2 je bil ravno dovolj preprost, da je zanj lahko zagrabil vsak in dovolj zapleten, da si za mojstrovanje in najboljšo opremo v igro moral vložiti dolge ure igranja.

Razvijalec Blizzard je že dolgo nazaj nehal za to igro izdelovati novo vsebino, kar je razumljivo. Vendar veliko igralcev Diablo 3 ni prepričal v igranje in še danes se zabavajo s to 20 let staro klasiko, za katero pa bi si vseeno želeli nekaj nove vsebine. In nova modifikacija Project Diablo 2 bo poskušala dokazati, da za novo kvalitetno vsebino niti ne potrebuješ originalnega ustvarjalca, saj je dovolj velika ljubezen do igre in pridne roke iz strani oboževalske skupnosti.

Project Diablo 2 bo poskušal pokazati, kako bi ta igra bila videti danes, če je Blizzard nikoli ne bi nehal podpirati. Razvijalec namerava v njo vnesti novo vsebino v obliki novih map, stare stvari pa čaka podrobna predelava. Igralni razredi bodo dobili nove veščine, igralce pa čakajo nove temnice, ki bodo zahtevale ekipno igranje in sodelovanje med različnimi razredi. Diablo 2 se namreč razlikuje od drugih MMO avantur, saj za uspešno opravljeno temnico ne potrebuješ tanka, DPS-a ali pa zdravilca, saj je navadno dovolj samo to, da prizadeneš čim več škode. Project Diablo 2 bo to spremenil, tako da boste morali za novo vsebino najti primerne soigralce.

Razvojna ekipa želi po uspešni splavitvi modifikacije za to redno skrbeti. Lestvice bodo ponastavljene vsake 4 mesece, takrat pa bodo igro ponovno uravnotežili in vnesli novo vsebino ter s tem poskrbeli tudi za svežo ekonomijo.

Razvijalec je povedal, da ne poskušajo narediti predelave, ampak na neki način ustvariti Diablo 2.5. Sliši se hudo zanimivo, dobra novica pa je, da to niso samo neke prazne besede, saj je modifikacija že v alfa testiranju. Izid je načrtovan za začetek jeseni, za več informacij pa obiščite njihovo uradno spletno stran ali pa se vklopite na njihov Discord strežnik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime